BKV.hu

Meghosszabbítjuk az ünnepeket

2016-01-07 15:44:19

 Mivel a főváros még a legtöbb helyen ünnepi fényekben tündököl, közkívánatra a Fényvillamos is még egyszer útnak indul  hétvégén - vagyis pénteken, szombaton és vasárnap  - és újra bejárja azokat a vonalakat, amelyeken közlekedett.

Az első fényvillamost azzal a céllal indítottuk el, hogy ünnepi hangulatot csempésszünk a fővárosiak mindennapjaiba az adventi időszakban, most pedig szeretnénk, ha ez egy picit tovább tartana.  Az elmúlt években hagymásosan Vízkeresztig járt a 3500 méternyi fényfüzérrel, összesen 39200 db fehér és kék színű LED-del feldíszített jármű, de – mivel a fővárosban hamisítatlan téli hangulat van, végre megérkezett a hó is – idén gondoltuk,  a BKV is csatlakozik – a maga módján – ennek megőrzéséhez. Így a 2016-os évet azzal indítjuk, hogy néhány nappal hosszabb ideig gyönyörködhetnek a Fényvillamosban, és persze  utazhatnak is rajta.

A díszes jármű pénteken a 47-es, szombaton a 4-es és vasárnap pedig 2-es villamos vonalán közlekedik. Menetrendje megtalálható a BKV és BKK honlapján (www.bkv.hu és www.bkk.hu).

Tájékoztatjuk a kedves utasokat, hogy szombaton 21.30-kor fotós menet indul a Bosnyák térről, ezért az utolsó 4-es Fényvillamos 19.39-kor indul Újbuda-központtól, majd a 20.16-os Széll Kálmán téri indulás már csak a Blaha Lujza térig közlekedik.
A fotós menetről szintén a www.bkk.hu oldalon tájékozódhatnak.
A Fényvillamos normál díjszabás szerint vehető igénybe.

 

BKV Zrt.
Budapesti Közlekedési Központ