BKV.hu

Megérkeztek a jelentkezések az M3 metróvonal járműparkjának felújítására irányuló tenderen való részvételre

2014-12-30 15:55:00

Megkezdődött a budapesti M3 metróvonal járműveinek korszerűsítéssel egybekötött felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárása, mely során a 2014. november 22-én megjelent részvételi felhívásra hét darab jelentkezés érkezett meg az előírt határidőre.

 

A Kormány 1468/2014. (VIII. 19.) számú határozatában döntött a fővárosi közösségi közlekedés biztonságos működtetése érdekében szükséges feladatokról. A határozat nyomán a Fővárosi Közgyűlés elfogadta az M3-as metróvonal infrastruktúrájának és járműparkjának megújításával kapcsolatos feladatok végrehajtásáról szóló javaslatot. A Fővárosi Közgyűlés 1267/2014. (VIII. 25.) számú határozatának megfelelően a Fővárosi Önkormányzattal és a BKK-val együttműködésben a BKV elkészítette a járműfelújításra irányuló tender kiírásához szükséges dokumentumokat. Az eljárás előkészítésében részt vettek a METRÓÉRT Egyesület, valamint a BKV érdekképviseleti szervezetei is.

 

A budapesti M3 metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújítása, és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök beszerzése tárgyú közbeszerzési eljárásban való részvételre 2014. december 30-ig kellett benyújtani jelentkezést az eljárás első szakaszában, melynek során a jelentkezők szerződés teljesítésére való alkalmassága kerül értékelésre. A dokumentációt 22 érdeklődő vette át, az előírt határidőre hét darab jelentkezés érkezett.

 

Az eljárás részvételi szakaszának lezárását követően, 1-2 hónapon belül az ajánlatkérő BKV Zrt. ajánlattételre felkérést küld az alkalmasnak minősített, érvényes jelentkezést benyújtó cégek részére.

 

 

 

Budapest, 2014. december 30. 

 

BKV Zrt.