BKV.hu

Május közepétől a Marina partig közlekedik a 15-ös busz és új járatot indítunk 115-ös számmal

2014-04-30 11:26:34

2014. május 17-től (szombattól) a 15-ös autóbusz a Gyöngyösi utca M végállomásig meghosszabbított útvonalon közlekedik és így bevonjuk a közösségi közlekedési hálózatba a Marina part térségét is, 115-ös jelzéssel pedig új járatot indítunk a Boráros tér H és az Árpád híd M végállomás között. A két busz összehangolt menetrend alapján közlekedik: munkanapokon jellemzően 20-20 percenként, a közös szakaszon, a Boráros tér H és a Népfürdő utca között 10 perces együttes követési idővel; esténként és hétvégén pedig 30-30 percenként, a közös szakaszon 15 perces közös követéssel.

15-ös busz

Kikértük utasaink és a kerületi önkormányzat véleményét a 15-ös busz közlekedési rendjének módosításával kapcsolatban. A válaszolók nagy többsége és a kerület támogatta a javaslatunkat, miszerint a 15-ös autóbusz május 17-étől (szombattól) az eddigiekhez képest módosított útvonalon, a Boráros tér H és a Gyöngyösi utca M végállomás között közlekedik, mindkét irányban a Népfürdő utca–Vizafogó utca–Cserhalom utca–Csavargyár utca–Váci út útvonalon halad végig. Új útvonalán olyan lakóterületeket jár be, amelyek eddig közvetlenül autóbusszal nem voltak kiszolgálva, csak jelentős gyaloglással az M3-as metró vagy a hajójáratok voltak elérhetők az ott élők számára.

A 15-ös buszjárat fejlesztésével javítjuk a XIII. kerületi belső közlekedési kapcsolatokat, valamint a Cserhalom utcán keresztül megvalósítjuk a Marina part lakóövezet eddig hiányzó tömegközlekedési kiszolgálását.

115-ös busz

A 15-ös busz meghosszabbításával egy időben 115-ös jelzéssel új buszjáratot indítunk a Boráros tér H és az Árpád híd M végállomás között. A 115-ös autóbusz a Népfürdő utca–Dagály utca–Váci út útvonalon éri el az Árpád híd M végállomást, az ellenkező irányban pedig az eddigi 15-ös járattal megegyező módon a Lomb utca megállóhelyet is érintve közlekedik.

A társadalmi egyeztetésen bemutatottaknak megfelelően a különböző utasigényeket a két járattal egyszerűbb, rövidebb útvonalon és a végállomások felé a legrövidebb utazási idővel tudjuk kiszolgálni, illetve a Dagály utcába mindkét irányból könnyebb lehet eljutni. Ennek köszönhetően a Karikás Frigyes utca, valamint a Dagály fürdő megállót ezentúl két irányból is meg lehet közelíteni.

A két buszjárat összehangolt menetrend alapján közlekedik: munkanapokon jellemzően 20-20 percenként, a közös szakaszon, a Boráros tér H és a Népfürdő utca között 10 perces együttes követési idővel; esténként és hétvégén pedig 30-30 percenként, a közös szakaszon 15 perces közös követéssel. A napközben 10 és a hétvégi 15 perces közös követés a két járat közös szakaszán a 15-ös eddigi kínálatához képest bővítést is jelent. A pontos menetrendeket a későbbiekben tesszük közzé, a www.bkk.hu/menetrendek oldalon.

Bízunk benne, hogy utasaink hamar megkedvelik a vélemények alapján át- és kialakított járatot!

Budapesti Közlekedési Központ