BKV.hu

Kulturális Örökség Napjai a BKV-nál is

2015-09-17 14:48:00

A BKV Zrt. az idei évben is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz. Szeptember 19-én és 20-án  újra izgalmas programokkal várjuk az érdeklődőket.

A BKV Zrt. idén is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz, szeptember 19-én és 20-án három helyszínen is várjuk a közlekedés iránt rajongókat. Az elmúlt évek hagyományait követve idén is egy olyan különleges BKV-s épületet tekinthetnek meg látogatóink, amely máskor zárva tart a nagyközönség előtt.  Szombaton, 9 és 14 óra között az 1908-ban épült Ferenc áramátalakító épületében várjuk vendégeinket, ahol megismerhetik városi közúti villamosközlekedés áramellátását biztosító áramátalakítás egyedülálló ipari emlékeit és történelmi fejlődését, illetve megtekinthetik  az elmúlt  100 év főbb gépegységeit, köztük néhányat az eredeti működési helyén.

Ezen a hétvégén érdemes lesz ellátogatni a BKV múzeumaiba is, hiszen – a Kulturális Örökség Napjai programsorozat keretében – a belépés díjtalan lesz mindkét múzeumunkba, illetve ezen a héten tekinthetik meg utoljára a budapesti  autóbusz-közlekedés 100 évét felölelő, rendhagyó, időszaki kiállításunkat  a belváros szívében található Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban.

Újbuda Központ és a Deák tér között 436-os favázas nosztalgia villamossal, a Deák tér és a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumunk között pedig IK180 típusú nosztalgia autóbusszal közlekedhetnek utasaink, melyek nosztalgia díjszabással, az alábbi táblázat szerint vehetők igénybe.

Nosztalgia-vonaljegy

500 Ft

Nosztalgia-vonaljegy gyermekeknek

300 Ft

Nosztalgia helyközi vonaljegy

500 Ft

Nosztalgia helyközi vonaljegy gyermekeknek

300 Ft

Nosztalgia-napijegy

2.000 Ft

Nosztalgia-napijegy gyermekeknek

1.200 Ft

Éves nosztalgia-bérlet

15 000 Ft

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a következő helyszíneken az alábbi időpontokban:

Ferenc áramátalakító, IX. Könyves Kálmán krt. 7. , szeptember 19-én, (csak szombaton)  9 és 14 óra között látogatható
Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum,  budapesti  Deák tér aluljáró, szombaton és vasárnap 10 és 17 óra között
Szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum 2000 Szentendre, Dózsa György út 3. , szombaton és vasárnap 10 és 17 óra között

Kellemes utazást és jó szórakozást kívánunk!


BKV Zrt.