BKV.hu

Közlemény: lesz béremelés a BKV-nál, Nemes Gábor valótlanul vádolja a főpolgármestert

2013-05-02 17:38:56

Tarlós István főpolgármester, Dr. György István főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a múlt héten közösen fogadták a Városházán a két legnagyobb BKV-s szakszervezeti szövetség, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) képviselőit. A megbeszélésen a szakszervezetek azt kérték, hogy a BKV annak ellenére kösse meg az idei évi bérmegállapodást, hogy az egyik szakszervezet azt nem írja alá és nem kíván beleegyezni a béremelésbe. A megbeszélésen Tarlós István főpolgármester biztosította a szakszervezeteket: támogatja a béremelést és nem fogja hagyni, hogy egyetlen szakszervezet pontosan nem ismert indíttatásból megakadályozza a megállapodást. Ennek nyomán a BKV Igazgatósága úgy döntött, hogy a 24 aláíró szakszervezet hozzájárulása mellett a dolgozók megkapják az átlagosan havi 10.000 forintos béremelést és a fejenként havi 5000 Ft értékű Erzsébet utalványt.

A legnagyobb szakszervezeti szövetségekkel folytatott megbeszélés előtt a BKV egyetlen, a bérmegállapodást ellenző szakszervezetének vezetője, Nemes Gábor is járt a főpolgármesternél. A találkozó kapcsán Nemes Gáborék ma közleményt jelentettek meg, mely valótlan állításokat tartalmaz. Nem igaz, hogy a megbeszélésen Tarlós István főpolgármester „megfenyegette” volna Nemes urat, pusztán arra  hívta fel a figyelmét, hogy elszigetelődhet a BKV-n belül, ha a dolgozók számára méltán fontos béremelést nem támogatja és megpróbálja a bérmegállapodást megakadályozni.
A Főváros és a BKK vezetése számára megdöbbentő, hogy a Nemes Gábor szakszervezete által kiadott újságban a dolgozóknak szcientológiai tanfolyamokat ajánlanak és a szcientológia eszközrendszerét ajánlják „az utasok tiszteletének” kivívására. Tisztelettel kérjük Nemes Gábor magyarázatát, hogy a szcientológia nézeteinek terjesztésére használja-e szakszervezeti pozícióit, illetve érdeklődünk, hogy a szakszervezete milyen támogatást kap a szcientológusoktól, és esetleg van-e összefüggés ezen tevékenysége és a bérmegállapodás aláírásának megtagadása között?

Budapest, 2013. május 2.
Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatóság
Budapesti Közlekedési Központ