BKV.hu

Közlekedés a vasárnapi labdarugó EB-selejtező idején

2014-09-07 09:00:00

2014. szeptember 7-én, vasárnap 18:00 és 19:45 között a ferencvárosi Groupama Arénában a 2016-os labdarúgó Európa-Bajnokság selejtezőmérkőzését játssza Magyarország és Észak-Írország csapata. A várhatóan nagyszámú érdeklődőt vonzó sportesemény megközelítésére az M2-es metrót javasoljuk a Puskás Ferenc Stadionig és onnan és az ezen a napon már a Puskás Ferenc Stadion és a Közvágóhíd közötti szakaszon újra közlekedő 1-es villamost ajánljuk, melyet sűrítve közlekedtetünk. Felhívjuk a mérkőzésre kilátogatók figyelmét, hogy ezen a hétvégén az M3-as metró a vonalon zajló, ütemezett és halaszthatatlan síncsere miatt a Deák Ferenc tér és a Nagyvárad tér között nem közlekedik, a Deák Ferenc tér M és a Népliget M állomások között metrópótló autóbusz viszi az utasokat, amely a mérkőzés után a kényelmesebb hazautazás érdekében sűrűbben jár, de a fenti kötöttpályás járatok segítségével megbízhatóbb alternatívát nyújtanak, a stadion környékén várhatóan kialakuló torlódásokra is tekintettel. A forgalmi torlódások csökkentése érdekében kérjük a mérkőzésre kilátogatókat, hogy a Groupama Arénát lehetőség szerint ne autóval közelítsék meg.

A vasárnap 18:00 és 19:45 között megrendezendő Magyarország–Észak-Írország mérkőzés helyszíne, a Groupama Aréna a leggyorsabban az M2-es metróval a Puskás Ferenc Stadionig, majd a Puskás Ferenc Stadionnál átszállva az 1-es villamossal a Népligetig utazva közelíthető meg. Az 1-es villamost a mérkőzés után a kényelmesebb hazautazás érdekében sűrűbben indítjuk. Az M3-as metró a hétvégén a vonalon zajló ütemezett és halaszthatatlan síncsere miatt két szakaszra osztva, Újpest-Központ és a Deák Ferenc tér, valamint a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között jár, a Deák Ferenc tér M és a Népliget M között pedig metrópótló autóbusz közlekedik. Bár a metrópótló buszt a mérkőzés után ugyancsak sűrűbben indítjuk, igénybe vételét csak azoknak ajánljuk, akiknek úticélja közvetlenül a metróvonal mellett található, a nagyobb utas-befogadóképességű 1-es villamos komfortosabb utazást biztosít, kötöttpályás járatként nem akadályozza forgalmi torlódás a közlekedését, és a vonalon mind Kőbánya, mind a XIII. kerület felé tovább lehet utazni, valamint az M2-es metróra a Puskás Ferenc Stadionnál átszállva a belváros is gyorsabban elérhető. Javasoljuk, hogy aki nem rendelkezik a járatainkra érvényes bérlettel, azok előre váltsanak menetjegyet, hogy ne kelljen a mérkőzésről hazafelé sorban állniuk.

A Magyarország-Észak-Írország mérkőzés helyszíne, a Groupama Aréna az alábbiak szerint közelíthető meg:
·         Buda és a belváros, illetve Kőbánya felől az M2-es metró igénybevételét ajánljuk, amelyről a Puskás Ferenc Stadionnál az 1-es villamosra átszállva, s azzal a Népliget megállóhelyig utazva érhető el a stadion.
·         Az Óbuda és a XIII. kerület irányából érkezőknek a Bécsi út/Vörösvári út és a Lehel utca/Róbert Károly körút között közlekedő 1-es villamost, innen a Puskás Ferenc Stadionig az 1V villamospótló buszt, majd újra átszállva és a Népligetig tovább utazva az 1-es villamost ajánljuk.
·         Az M3-as metró, illetve a Deák Ferenc tér M és a Népliget M között közlekedő M3-as metrópótló busz igénybe vételét kizárólag az Újpestről, illetve a közvetlenül a metróvonal mellől érkezőknek javasoljuk.
·         Újpalota, Rákospalota, illetve a XVI. kerület felől legkönnyebben a 130-as busszal közelíthető meg az Aréna, a járatról a Puskás Ferenc Stadion M végállomásnál kell leszállni, majd az 1-es villamosra átszállva a Népliget M-ig továbbutazni.
·         Pestszentlőrincről, Kispestről illetve Kőbányáról a 95-ös autóbusszal célszerű utazni, amelyről a Puskás Ferenc Stadion M végállomáson a Népliget M-ig közlekedő 1-es villamosra célszerű átszállni.
·         Az Újlipótvárosból valamint a Városliget környékéről a 75-ös trolibusszal utazhatnak közvetlenül a Puskás Ferenc Stadion M végállomásig, míg Zugló belsőbb területeiről a 80-as és 80A trolibuszt javasoljuk, amelyekről a Puskás Ferenc Stadion M (Hungária körút) megállóban kell leszállni. Innen az 1-es villamosra átszállva lehet továbbutazni a Népliget M végállomásig.
·         Dél-Budáról a 103-as autóbusz igénybe vételét javasoljuk a Rákóczi hídon át a Népligethez.


Budapesti Közlekedési Központ