BKV.hu

Közlekedés a fővárosban március 15-én

2016-03-11 10:10:09

2016. március 15-én, az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóján városszerte több helyszínen – többek között a Nyugati téren, a Kossuth Lajos téren, a Nemzeti Múzeumnál, a Budai Várban, valamint a Hősök terén – rendeznek ünnepi programokat, megemlékezéseket, demonstrációkat. A rendezvények miatt több belvárosi fő közlekedési útvonalat is lezárnak, ezért számos közösségi közlekedési járat forgalma, útvonala változik. A budai Várba egész nap a Széll Kálmán térről a megszokottnál lényegesen sűrűbben induló 16A, a Deák Ferenc térről közlekedő 216-os busszal, vagy a Budavári Siklóval lehet eljutni. A BKK kéri, hogy az ünnepi rendezvények helyszínét, aki teheti, kötöttpályás járatokkal – elsősorban metróval – közelítse meg. Útnak indulás előtt tájékozódjanak a BKK Info és a BKK Futár oldalán, illetve mobilalkalmazások segítségével, valamint a BKK Facebook-oldalán, ahol a társaság folyamatosan hírt ad majd a közlekedési változásokról. A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából ismét útra kelnek a BKK nosztalgiajáratai is. Ezen a napon az 1912-es gyártású favázas nosztalgiavillamoson kívül nosztalgia-trolibusz, valamint a Gödöllő és az Örs vezér tere M+H között közlekedő nosztalgia HÉV várja a régmúlt szerelmeseit. Ezzel kapcsolatban bővebb információ a www.bkk.hu/nosztalgia oldalon olvasható.
 
 
Állami ünnepi programok és megközelítési lehetőségeik Budapesten
 
VELÜNK ÉLŐ "48
A március 11. és 21. között tartó szabadtéri kiállításnak a Nyugati tér ad helyet, amelyet leggyorsabban és legkényelmesebben az M3-as metróval lehet megközelíteni. A BKK a metrón kívül ajánlja a 4-es és a 6-os villamos igénybevételét is, azonban a nagykörúti villamosokkal 15:30 és 16:30 között csak a Széll Kálmán tér felől lehet megközelíteni a Nyugati teret.
 
MAGYARORSZÁG NEMZETI LOBOGÓJÁNAK FELVONÁSA KATONAI TISZTELETADÁSSAL A KOSSUTH LAJOS TÉREN – Március 15. 9:00
A lobogófelvonás és a katonai tiszteletadás helyszíne, a Kossuth Lajos tér leggyorsabban és legkényelmesebben az M2-es metróval, illetve a 70-es vagy a 78-as trolibusszal közelíthető meg. A 2-es villamossal reggel 7 és 10 óra között csak a Kossuth Lajos tér M (Széchenyi rakpart) ideiglenes végállomásig lehet utazni.
 
DÍSZÜNNEPSÉG A NEMZETI MÚZEUMNÁL – Március 15. 10:30
A múzeumi díszünnepség az M2-es metró Astoria vagy az M3-as és M4-es metró Kálvin tér állomásától gyalogosan közelíthető meg.
 
INGYENES CSALÁDI PROGRAMOK A BUDAI VÁRBAN – Március 15. 10 és 18 óra között
A budai Vár – ahol egész nap ingyenes családi programok, koncertek, valamint a Magyar Ízek Utcája várja a látogatókat – március 15-én a Deák Ferenc tér felől az ideiglenes 216-os buszjárattal, a Széll Kálmán tér felől a megszokottnál lényegesen sűrűbben  induló 16A busszal, vagy a Clark Ádám térről a Budavári Siklóval közelíthető meg.
 
A nagyobb közúti forgalomkorlátozások és a közösségi közlekedési változások járatonkénti bontásban részletesen a BKK honlapján ismerhetők meg.
 

Budapesti Közlekedési Központ