BKV.hu

Két novemberi hétvégén megosztva jár az 1-es villamos

2015-11-11 15:12:04

2015. november 14-én, szombaton az első járat indulásától november 15-én, vasárnap az utolsó járat indulásáig, valamint november 21-én, szombaton az első járat indulásától november 22-én, vasárnap az utolsó járat indulásáig az Árpád híd M és Zugló vasútállomás között 1-es jelzéssel villamospótló busz közlekedik a Hungária körúti felüljáró dilatációs szerkezetének javítása miatt. E két hétvégén az 1-es villamos megosztva közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Lehel utca/Róbert Károly körút, valamint Zugló vasútállomás és az Etele út/Fehérvári út között.

 

1-es pótlóbusz

A munkák ideje alatt az 1-es pótlóbusz Zugló vasútállomás felé az Árpád híd M–Róbert Károly körút–felüljáró–Hungária körút–Thököly út–Zugló vasútállomás útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

 • Árpád híd M (felszállóhely): a Róbert Károly körúton lévő 901-es és a 918-as autóbusz megállóhelyén;
 • Honvédkórház: a 901-es és a 918-as autóbusz megállóhelyén;
 • Lehel utca/Róbert Károly körút: a pótlóbusz kijelölt megállóhelyén a Róbert Károly körúton a Tar utca torkolata előtt;
 • Lehel utca/Róbert Károly körút: a 105-ös, a 901-es és a 918-as autóbusz megállóhelyén;
 • Vágány utca/Róbert Károly körút: a 901-es és 918-as autóbusz megállóhelyén;
 • Kacsóh Pongrác út: a 901-es és a 918-as autóbusz megállóhelyén;
 • Erzsébet királyné útja, aluljáró: a 901-es és a 918-as autóbusz megállóhelyén;
 • Ajtósi Dürer sor: a 901-es és a 918-as autóbusz megállóhelyén;
 • Zugló vasútállomás (leszállóhely): a Thököly úton lévő 907-es, a 973-as és a 979-es autóbusz megállóhelyén.

 

A munkák ideje alatt az 1-es pótlóbusz a Bécsi út/Vörösvári út felé a Zugló vasútállomás–Hungária körút–felüljáró–Róbert Károly körút–Váci út–Árpád híd M halad, és az alábbi megállókban áll meg:

 • Zugló vasútállomás (felszállóhely): a Hungária körúton lévő 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz megállóhelyén;
 • Ajtósi Dürer sor: a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz megállóhelyén;
 • Erzsébet királyné útja, aluljáró: a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz megállóhelyén;
 • Kacsóh Pongrác út: a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz megállóhelyén;
 • Vágány utca/Róbert Károly körút: a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz megállóhelyén;
 • Lehel utca/Róbert Károly körút: a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz megállóhelyén;
 • Honvédkórház: a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz megállóhelyén;
 • Teve utca (Árpád híd M): ideiglenes megállóhelyen a Róbert Károly körúton a Teve utca kereszteződése előtt;
 • Árpád híd M (leszállóhely): a Váci úton lévő Volán-leszállóhelyen.

 

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra, vagy ellenkező irányban történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak. Az 1-es villamoson a pótolt szakasz két végpontját meghaladó utazásnál kétszeri (például a Szentlélek tér–Hős utca útvonalon az 1-es villamos–1-es pótlóbusz–1-es villamos) átszállás, azaz harmadik felszállás is szükséges, ezért a már kétszer kezelt vonal- és gyűjtőjegyek, valamint a külön szelvényen kiadott átszállójegyek újabb kezelésére nincs mód, így további jegykezelés nem szükséges.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.


Budapesti Közlekedési Központ