BKV.hu

Két hónapra lezárják a Bem rakpartot a Batthyány tér környékén június 16-ától

2017-06-16 09:16:50

A júliusi FINA vizes világbajnokság és Red Bull Air Race rendezvények, valamint azok előkészítési és majdani bontási munkálatai miatt 2017. június 16-ától várhatóan két hónapra lezárják a Bem rakpartot a Batthyány tér környékén, forgalmát az ideiglenesen kétirányúsított Fő utcára terelik. A munkák az érintett villamos- és buszforgalmat mindössze két napon: június 18-án és július 9-én érintik; ekkor a 19-es villamos részben a 17-es vonalára terelve, a 41-es villamos rövidített, a 109-es busz pedig módosított útvonalon közlekedik. A budapesti FINA vizes világbajnokság és a Red Bull Air Race rendezvények idején érvényes forgalmi rendről a BKK később ad részletes tájékoztatást.

 

Korlátozások a közúti és a kerékpáros közlekedésben

A FINA vizes világbajnokság egyik helyszíne a Batthyány tér lesz. A sporteseményhez kapcsolódó építési és bontási munkák miatt június 16-ára (péntekre) virradóra lezárják a forgalom elől a Bem rakpartot a Szilágyi Dezső tér és a Vitéz utca közötti szakaszon, ahol parkolásra sem lesz lehetőség. A munkák kezdetén az útszakasz kerékpáros forgalmát még fenntartják, azonban később már azt is korlátozni fogják. Az útlezárás várhatóan augusztus 15-ig tart.

A lezárt Bem rakparti útszakasz a Szilágyi Dezső tér és a Vitéz utca között ideiglenesen kétirányúsított Fő utcán kerülhető majd el, ahol a kétirányúsítás miatt megszűnik a kerékpársáv és a parkolóhelyek száma is csökken, a kijelölt várakozóhelyek módosulnak; erről a kihelyezett táblák is tájékoztatást adnak. A Fő utca érintett szakaszán várhatóan lelassul a közúti forgalom, a csúcsidőszakban torlódások várhatóak, ezért a BKK javasolja, hogy aki teheti, más útvonalat válasszon.

 

Változások a közösségi közlekedésben

Június 18-án (vasárnap) és július 9-én (vasárnap), mindkét nap az első járatindulástól 14 óráig
·         a 19-es villamos a Frankel Leó út és a Rudas Gyógyfürdő között a 17-es és az 56A villamos vonalára terelve, a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút vonalon viszi az utasokat, ezért nem érinti a Margit híd, budai hídfő H és a Várkert Bazár közötti megállóhelyeket.
·         a 41-es villamos rövidített útvonalon, a Kamaraerdei Ifjúsági Park és a Clark Ádám tér között közlekedik, nem érintve a Halász utca és a Bécsi út/Vörösvári út közötti megállókat.
·         A 109-es busz ebben az időszakban a déli szakaszán meghosszabbított útvonalon, a Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd utca érintésével a Szarvas térig közlekedik, ahol átszállhatnak a Döbrentei téren megálló, Dél-Buda felé tartó 19-es villamosra is.
A meghosszabbított útszakaszon a 109-es buszra a Szarvas tér felé alábbi megállókban lehet felszállni:
o   Batthyány tér M+H: a 990-es autóbusz Rákoskeresztúr irányú megállóhelye,
o   Halász utca: a 990-es autóbusz megállóhelye,
o   Clark Ádám tér: a Lánchíd utcában a körforgalom után,
o   Várkert Bazár: az Apród utcában.
A meghosszabbított útszakaszon a 109-es buszra a Batthyány tér felé alábbi megállókban lehet felszállni:
o   Szarvas tér: az Apród utcában, az Attila út kereszteződésénél,
o   Várkert Bazár: a Lánchíd utcában az Ybl Miklós térnél,
o   Clark Ádám tér: a Lánchíd utcában a körforgalom előtt,
o   Halász utca: a 990-es autóbusz megállóhelye,
o   Batthyány tér M+H: a Fő utcán, a buszvégállomás mellett.

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.


Budapesti Közlekedési Központ