BKV.hu

Kábellopás miatt jelenleg egy vágányon közlekedik a H6-os hév Soroksár, Hősök tere és Dunaharaszti külső állomások között

Soroksár, Hősök tere és Dunaharaszti külső állomások között augusztus 22-én délelőtt mintegy 340 méternyi betáplálási kábelt vágtak le az oszlopokról a kábeltolvajok. Az okozott kár ezúttal 3,5 millió forint. A hiányzó vezetékek miatt, a megmaradt hálózat túlterheltségének elkerülése érdekében a forgalom egyelőre csak egy vágányon haladhat a két állomás közötti szakaszon.
 
Az esetlegesen előforduló késések, forgalmi zavarok megelőzése, illetve csökkentése érdekében délután 13 órától várhatóan este 18 óráig H6 jelzéssel hévpótló autóbuszok közlekednek majd Soroksár, Hősök tere és Dunaharaszti külső állomások között. Az okozott károk helyreállítására feltehetően még az éjszakai üzemszünetben sor kerül.
 
A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza. Folyamatosan kérjük a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.
 
Budapesti Közlekedési Központ