BKV.hu

Kábellopás a H6-os hév-en: pótlóbuszok járnak Pesterzsébet felső és Közvágóhíd között

2013-03-11 10:26:31

2013. március 11-én, hétfő reggel 7:15-kor kaptuk a bejelentést, hogy tolvajok 330 méter betáplálási kábelt loptak el a H6-os hév vonalán. A hév-vonalon ezért Pesterzsébet felső állomás és Közvágóhíd végállomás között 8:25 órától várhatóan 14:00 óráig a vonatok helyett pótló autóbuszokkal közlekedhetnek utasaink.
 
A vágányzárban a Pesterzsébet felsőtől Timót utca, Kén utca, Beöthy utca érintésével Közvágóhíd végállomásig pótolják buszok a hévet. A lopás által okozott becsült anyagi kár mintegy 3,3 millió forint. A rendőrség és a BKV helyszínelői megtették a szükséges intézkedéseket, a BKV pedig ismeretlen tettesek ellen lopás miatt feljelentést tesz az illetékes rendőrkapitányságon.
 
A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is teszünk. Folyamatosan kérjük a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.
 
Budapesti Közlekedési Központ