BKV.hu

Január 15-én reggel 9 órától január 17-én a nap végéig nem áll meg az M2-es metró a Széll Kálmán téren

2016-01-14 09:03:19

 2016. január 15-én (pénteken) reggel 9 órától a nap végéig, majd január 16-án (szombaton) és 17-én (vasárnap) egész nap az M2-es metró a Széll Kálmán téri állomáson megállás nélkül áthalad, de ebben az időszakban is a teljes vonalon, az Örs vezér tere és a Déli pályaudvar között közlekedik. Az utasforgalom szüneteltetésére a Széll Kálmán tér, és azon belül a metróépület felújításához kapcsolódóan, az állomás forgalomirányító helyiségének végleges helyére költöztetése miatt, van szükség. Az állomást megközelíteni a Déli pályaudvar felől a Déli pályaudvar és a Széll Kálmán tér között az ezen a szakaszon közlekedő villamos- és buszjáratokkal, illetve a Batthyány tér felől a Széll Kálmán téri állomás pótlására meghosszabbított útvonalon, Budakeszi és a Batthyány tér M+H között közlekedő 22-es buszcsalád járataival lehet.

Január 15-én (pénteken) reggel 9 óráig még megáll az M2-es metró a Széll Kálmán téren, majd a nap hátralevő részében, továbbá január 16-án (szombaton) és 17-én (vasárnap) egész nap a metró ezen az állomáson megállás nélkül áthalad, miközben továbbra is a teljes vonalon, az Örs vezér tere és a Déli pályaudvar között közlekedik.

A Széll Kálmán tér megközelítési lehetőségei január 15-én, 16-án és 17-én

Aki metróval utazik az Örs vezér tere irányából és a Széll Kálmán térre tart, annak a BKK azt javasolja, hogy utazzon a metróval a Déli pályaudvarig; onnan a Széll Kálmán tér az arra közlekedő autóbuszokkal és villamosokkal érhető el az alábbiak szerint:
·         A Déli pályaudvar M és a Széll Kálmán tér M között a 21-es, a 21A, a 39-es, a 102-es a 139-es, a 140-140A vagy a 142-es buszjáratokkal lehet közlekedni.
·         Ha villamossal utazna,
o   január 15-én (pénteken) a Déli pályaudvar M és a Széll Kálmán tér M között a 18-as, az 59-es vagy a 61-es villamos ajánlott.
o   január 16-án (szombaton) és 17-én (vasárnap) már a budai fonódó új villamosjáratai haladnak ugyanezen a szakaszon (részletes forgalmi információk ezen a linken), így a hétvégén a 17-es, az 56A, az 59-es és a 61-es villamos nyújt eljutási lehetőséget a metró helyett.

Aki az Örs vezér tere irányából metróval érkezik és Hűvösvölgy felé tart, annak célszerű az M2-es metróval a Déli pályaudvarig utaznia, és ott átszállni a 61-es villamosra.

A 22-es buszcsalád járatai budakeszi végállomásuk felől meghosszabbított útvonalon a Batthyány tér M+H-ig közlekednek ezen a három napon. Ezért az Örs vezér tere irányából Budakeszi felé tartóknak az M2-es metróval a Batthyány térig érdemes utazniuk, ahonnan a meghosszabbított útvonalú 22-es, 22A vagy 222-es busszal juthatnak el úti céljukhoz. A 22-es, a 22A, a 222-es buszra a Batthyány téren a buszvégállomás Kölcsey-szoborhoz közel eső oldalán, a 39-es busz jelenlegi végállomásán lehet felszállni. (A 39-es busz – ahogy máskor – ezen a három napon is eljutási lehetőséget biztosít a Batthyány tér M+H és a Széll Kálmán tér M között.)

Aki a Déli pályaudvar M felől metróval utazna a Széll Kálmán térre, annak a BKK az M2-es metró helyett az ezen a szakaszon közlekedő – korábban részletezett – villamos- és buszjáratok igénybevételét javasolja.

Aki a Széll Kálmán térről a Batthyány térre tart, annak célszerű a 22-es buszcsalád meghosszabbított útvonalú járataival, vagy a menetrend szerint közlekedő 39-es busszal a Batthyány tér M+H-ig utaznia. A Batthyány tér M+H-ig meghosszabbított útvonalú 22-es buszcsalád járataira a Széll Kálmán téren annak Margit körút felőli oldalán, a 4-es és a 6-os villamos végállomása mellett, a 22-es buszcsalád végállomásán lehet felszállni.

Aki a Széll Kálmán térről az M2-es metróval utazna az Örs vezér tere M+H felé, annak a BKK ajánlja, hogy a Széll Kálmán tér M és a Déli pályaudvar M között közlekedő – korábban részletezett –  villamos- és buszjáratok valamelyikével utazzon a Déli pályaudvarig, ahol már fel tud szállni az M2-es metróra.

Aki a Széll Kálmán teret érintő villamosjáratokról a Széll Kálmán téren szokott átszállni az M2-es metróra, annak a BKK javasolja, hogy a Déli pályaudvarig utazzon a villamossal, és ott szálljon át.

Aki Budakeszi felől az Örs vezér tere irányába tart, a 22-es, 22A vagy 222-es busszal a Batthyány térig érdemes utaznia, ahonnan az M2-es metróval utazhat tovább úti céljához.

A Széll Kálmán teret érintő többi villamos- és buszjárat megszokott rendje szerint közlekedik ebben az időszakban.

 

A Széll Kálmán tér felújításáról

A Széll Kálmán tér felújításának munkái 2015 januárjában kezdődtek el, a teljes rekonstrukció 2016. május 10-re fejeződik be. A fejlesztés eredményeképpen a mai elhanyagolt csomópont helyén egy új, modern arculatú, magas szolgáltatási színvonalú, rendezett, akadálymentes és zöld közösségi tér jön létre, a budai fonódó villamoshálózat kiépítésével pedig egyúttal – a munkák összehangolásának köszönhetően – a városrész közlekedése is megújul. A Széll Kálmán tér felújítására mintegy nettó 5,3 milliárd forintos kormányzati, uniós és saját forrás áll a Fővárosi Önkormányzat rendelkezésére. A 2016 májusáig tartó rekonstrukció több építési ütemben, esetenként kényelmetlenséggel járó forgalomkorlátozásokkal zajlik, amelyek miatt a teret érintő vagy keresztező busz- és villamosjáratok közlekedése több alkalommal is változik majd. Az útlezárásokra és a  tömegközlekedési korlátozásokra a rendezett, modern, akadálymentes, zöld közösségi tér mielőbbi elkészülte miatt van szükség, azok közlekedésre gyakorolt hatása a beruházás tervek szerinti előrehaladásával fokozatosan csökken. A Budapesti Közlekedési Központ honlapján a www.bkk.hu/szellkalmanter aloldalon mindig elérhetők a rekonstrukcióval és az aktuális közlekedési változásokkal kapcsolatos információk.


Budapesti Közlekedési Központ