BKV.hu

Ismét kábelt loptak: ezúttal a 3-as és az 52-es villamos forgalmát akadályozta a rongálás

2012-10-15 07:53:09

Hétfő hajnalban a IX. kerületi Határ út és Távíró köz kereszteződésénél ismeretlen elkövetők elloptak, illetve megrongáltak 90 méter munkavezetéket. Az anyagi kár a becslések szerint egymillió forint; a felsővezeték-lopás a 3-as és az 52-es villamosok forgalmát akadályozta.
 
Október 15-én, hétfő hajnalban a IX. kerületi Határ út és Távíró köz kereszteződésénél ismeretlen elkövetők elloptak, illetve megrongáltak 90 méter munkavezetéket. Az anyagi kár a becslések szerint egymillió forint. A felsővezeték-lopás miatt üzemkezdetkor a 3-as villamosok helyett a Gubacsi út és az Ecseri út M között, valamint az 52-es villamosok helyett a teljes vonalon autóbuszok pótolták a szerelvényeket. Reggel 5:20-kor a villamosok forgalma megindult.
 
A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is teszünk. Folyamatosan kérjük a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Budapesti Közlekedési Központ