BKV.hu

Ismét kábelt loptak: ezúttal a 37-es villamos forgalmát akadályozza a rongálás

2012-10-04 09:25:39
Csütörtökön reggel 06:08-kor jelezték a BKK fődiszpécsere számára, hogy a 37-es villamos vonalán, a X. kerületi Kolozsvár utcában megrongálták a villamos felsővezeték betáplálási kábelét. Az anyagi kár a becslések szerint 2,1 millió forint; a rongálás pedig a villamosforgalmat is akadályozza.
 
Október 4-én, csütörtökön reggel 06:08-kor érkezett a jelzés, hogy a 37-es villamos Kolozsvár utcai szakaszán mintegy 170 méter hosszban eltulajdonították a betápláló kábeleket. Az anyagi kár 2,1 millió forint a becslések szerint. A cselekmény miatt a 37-es villamos forgalma szünetel az Őrház és az Új köztemető között a helyreállítás idején.
 
Utasaink az egyébként a Pongrácz úti híd felújítása miatt közlekedő 37V jelzésű villamospótló autóbusszal utazhatnak a Hidegkuti Nándor Stadion és Kőbánya felső vasútállomás között. Az Élessarok és az Új köztemető között pedig a 28-as villamos szállítja az utasokat. A 37A jelzésű villamos forgalma a Blaha Lujza tér és a Kőbányai Garázs között zavartalan.
 
A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is teszünk. Folyamatosan kérjük a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.
 
Budapesti Közlekedési Központ