BKV.hu

IDŐPONTVÁLTOZÁS: A Fogaskerekű rövidített útvonalon jár november 29. és december 22. között

2016-11-10 07:24:38

A 60-as fogaskerekű villamos az eredetileg tervezettől eltérően, két héttel később, 2016. november 29-én (kedden) az első járatindulástól december 22-én (csütörtökön) az utolsó járatindulásig rövidített útvonalon, a Városmajor és a Svábhegy között jár, mert a fogaslécek cseréjét végzik. A Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbuszokon szállítható kerékpár.

A felújítás ideje alatt a 60-as pótlóbusz a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felé a Svábhegy–Diana utca–Eötvös út–Művész út–Karthauzi utca–Fülemile út–Ordas út–Rege út–Golfpálya út– Széchenyi-hegy, Gyermekvasút útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

·         Svábhegy: a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz megállóhelyén a Diana utcán;
·         Művész út: a Karthauzi utcában a Művész út torkolata után;
·         Széchenyi-hegy, Gyermekvasút: a Golfpálya úton, a 60-as villamos végállomása mögött.

A felújítás ideje alatt a 60-as pótlóbusz a Svábhegy felé a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút–Golfpálya út–Agancs út–Eötvös út–Hollós út–Mátyás király út–Költő utca–Diana utca–Svábhegy útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

·         Széchenyi-hegy, Gyerekvasút: a Golfpálya úton, a 60-as villamos végállomása mögött;
·         Svábhegy: a 21-es, és a 21A autóbusz megállóhelyén a Hollós úton;
·         Svábhegy: a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz megállóhelyén a Diana utcán.

Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszra a 60-as fogaskerekű villamoson érvényes normál díjszabás vonatkozik. A Svábhegynél a villamosról, a pótlóbuszra, vagy fordítva történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra, vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2016. november 10.
Budapesti Közlekedési Központ