BKV.hu

Hol lakik a történelem? - Bemutatkozik az idén 125 éves Millenniumi Földalatti Vasút (M1) járműtelepe

2021-05-05 14:20:32

Május 6-án, csütörtökön 11 órakor újabb résszel jelentkezik a BKV tavaly indított virtuális telephely-látogatás sorozata. Ezúttal Budapest büszkeségének, a 125 éves kisföldalattinak 1973-ban épült Kacsóh Pongrác úti járműtelepére várjuk az online látogatókat.

A koronavírus járvány terjedésének megakadályozása érdekében az elmúlt egy évben le kellett mondanunk beltéri és szabadtéri közösségi programjainkról. Elmaradtak a BKV legkedveltebb rendezvényei, a telephelyi nyílt napok is.  A hiány enyhítésre indítottuk el tavaly májusban virtuális telephely-látogatás sorozatunkat. 

A nyolcadik részben, a május 3-án, hétfőn kezdődött online ünnepi eseménysorozat részeként, a MillFAV járműtelepét mutatjuk be.

A kisföldalatti a világ első villamos üzemű földalatti vasútjaként maga a velünk élő történelem. Az idősebbek a ‘70-es évek elején a Ganz szerelvények érkezésig még az 1896-os átadáskor forgalomba álló - felújított - motorkocsikon utazhattak. Az M1 jelenlegi telephelye is - ahova a közel tíz perces videóséta elkalauzolja a “látogatókat” - közel fél évszázados múltra tekint vissza. 
Megmutatjuk, hol zajlik a jelenleg is közlekedő kocsik karbantartása, tárolása, és az érdeklődők a telephely ékkövére, az eredeti állapotában felújított 11-es pályaszámú, Öreg hölgy becenéven ismert motorkocsira is vethetnek egy pillantást.

Ne maradjon le a videópremierről, ide kattintva: csatlakozzon Facebook-eseményünkhöz

Premier: 2021.05.06. 11 óra

Telephely látogatásainknak akár élőben, akár virtuálisan zajlanak, a BKV Vlog videóihoz hasonlóan nem titkolt célja a közösségi közlekedés népszerűsítése, a közlekedés kultúrájának terjesztése. Hiszünk abban, hogy a közlekedési kultúra létező fogalom, aminek alakítása Társaságunknak is feladata. Éppen ezért csatlakozunk évek óta a Közlekedési Kultúra Napjához, és ezért szeretnék erre az eseményre is felhívni videónkkal a figyelmet a 125 éves évforduló mellett.

A járműtelepeket bemutató videókat lelkes amatőrfilmes munkatársaink készítették szabadidejükben. Ezúton is köszönjük kollégáinknak, hogy ezzel hozzásegítették a BKV-járművek és a közösségi közlekedés budapesti és vidéki rajongóit ahhoz, hogy vállalatunk és a budapesti közösségi közlekedés kulisszatitkaiba betekinthessenek.

 

Korábbi virtuális telephely-látogatásaink elérhetők hivatalos YouTube csatornánkon

 

Még több BKV-s tartalom:


Honlap:

https://www.bkv.hu/

Karrier:
https://karrier.bkv.hu/allasajanlatok
https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook:

https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook csoport:

https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram:

https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

 

BKV Zrt.