BKV.hu

Hétfő este 20:00 órától teljes vonalon közlekedik a H5-ös (Szentendrei) HÉV

2012-07-16 20:14:06
A mai napon szakembereink elhárították azt a műszaki hibát, ami miatt a korábban tervezettnél egy nappal tovább tartott a H5-ös (Szentendrei) HÉV vonalán végzett karbantartási munka. Így július 16-án, hétfő este 20:00 órától ismét eredeti menetrendjük szerint, a teljes vonalon közlekednek a szerelvények.

A HÉV-vonal belső szakaszán működő úgynevezett elektronikus biztosítóberendezés több eleme - a vonatokat érzékelő külsőtéri berendezések, kábelek - a berendezést ért túláram-hatás miatt meghibásodott. A vágányzárat vasárnap egy nappal meghosszabbítottuk, ezért - mint arról korábbi közleményünkben tájékoztatást adtunk - a vonatok hétfőn a Szentlélek tér és Békásmegyer, illetve a Szentlélek tér és Szentendre között jártak, míg a Batthyány tér és a Szentlélek tér között a H5 jelzésű HÉV-pótló autóbuszokkal közlekedhettek utasaink.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a műszaki hiba okát és körülményeit jelenleg is vizsgálja. A hiba elhárítása hétfőn befejeződött és a H5-ös vonalon a menetrend szerinti forgalom július 16-án, hétfőn este 20:00 órától megindult. A Szépvölgyi út és a Margit híd, budai hídfő közötti szakaszon egyelőre 15 km/h sebességgel haladhatnak a szerelvények.

Az okozott kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük a közlekedők türelmét és megértését.

Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.