BKV.hu

Gyors mederben haladnak az egyeztetések a BKV Zrt. és a szakszervezetek között

2017-04-21 14:48:18

A BKV Zrt. vezetése és az érdekvédelmi szervezetek a mai napon ismét tárgyalóasztalhoz ültek, hogy folytassák a megkezdett munkát és a 2017-es bérfejlesztés részleteiről egyeztessenek. A bérmegállapodás mielőbbi megkötése melletti szándék továbbra is adott mind a munkáltató, mind a szakszervezetek részéről annak érdekében, hogy a munkavállalók a lehető leghamarabb bérfejlesztésben részesülhessenek. Az álláspontok ma ismét közeledtek egymáshoz, azonban a béremelési ajánlat pár eleméről még további tárgyalások szükségesek.
 
A Társaság menedzsmentje az érdekvédelmi szervezetekkel közösen keresi a megoldást, hogy egyrészt a bérfelzárkóztatásra fordítható források méltányosan kerüljenek elosztásra, másrészt olyan bérmegállapodás szülessen, amely széleskörűen és hatékonyan rendezi a hiányszakmák, illetve a piaci bérszínvonaltól jelentősen elmaradt bérek kérdését.
 
A munkáltató és a szakszervezetek a jövő héten folytatják az egyeztetéseket annak érdekében, hogy a felek a bérmegállapodást minél hamarabb megköthessék.
 
BKV Zrt.