BKV.hu

Forgalomkorlátozások Budapesten április 30-án és május 1-jén a Nagy Futam miatt

2017-04-28 15:05:42

2017. április 30-án és május 1-jén rendezik Budapesten a Nagy Futam versenyautós bemutatót több fővárosi fő közlekedési útvonal forgalmának korlátozásával. Április 29-én csak a Bárczy István utcát zárják le, április 30-án a Bajcsy-Zsilinszky út és a Károly körút, május 1-jén pedig az Andrássy út és környéke, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Károly körút, a József Attila utca és a Wesselényi utca forgalmát is korlátozzák. A lezárások miatt változik az érintett járatok – az M2A metrópótló busz, a 9-es, a 15-115-ös, a 16-os és a 105-ös autóbusz, a 47-es, a 49-es és a 61-es villamos, az M1-es metró, valamint a 70-es, a 74-es és a 78-as trolibusz  – közlekedése. A BKK kéri, hogy a rendezvények helyszínét – aki teheti – metróval közelítse meg. Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok közlekedéséről a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazásban.

Közlekedési változások április 30-án

Közúti forgalomkorlátozások

Április 29-én (szombaton) reggel 8 órától május 2-án (kedden) reggel 6 óráig lezárják a forgalom elől a Bárczy István utcát a Deák Ferenc tér és a Városház utca között.

Április 30-án (vasárnap) várhatóan 7:00 és 21:00 között lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Károly körutat az Andrássy úttól az Astoria felé vezető útpályán.

 

Közösségi közlekedési változások

M2A állomáspótló-busz

Várhatóan 7:00 és 21:00 között az M2A metrópótló állomáspótló-busz az Arany János utca M és a Kossuth Lajos tér között közlekedik a Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Honvéd utca–Báthory utca–Kossuth Lajos tér–Nádor utca–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út módosított útvonalon. A Deák Ferenc térnél a 16-os és a 105-ös busz megállójában, a József Attila utcában lehet felszállni az állomáspótlóra.

 

9-es busz

Várhatóan 7:00 és 21:00 között a 9-es busz Kőbánya alsó vasútállomás felé a Bajcsy-Zsilinszky út és a Kiskörút helyett a Nagykörúton kerülve közlekedik, ezért nem érinti a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út és a Kálvin tér M közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 9-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
·         Aradi utca (Oktogon M): a 923-as busz megállóhelye,
·         Oktogon M: a 923-as busz megállóhelye,
·         Király utca/Erzsébet körút: a 923-as busz megállóhelye,
·         Wesselényi utca/Erzsébet körút: a 923-as busz megállóhelye,
·         Blaha Lujza tér M: a 923-as busz megállóhelye,
·         Rákóczi tér M: a 923-as busz megállóhelye,
·         Harminckettesek tere: a 923-as busz megállóhelye,
·         Corvin-negyed M: az Üllői úton, a Mária utca kereszteződése előtt,
·         Kálvin tér M: az Üllői úton, a Szabó Ervin tér kereszteződése előtt.

Az Óbuda, Bogdáni út felé tartó buszok útvonala nem változik.

 

15-ös és 115-ös autóbusz

Várhatóan 7:00 és 21:00 között a 15-ös és a 115-ös busz két szakaszon, megosztva közlekedik:
·         az Árpád híd M (15-ös) és a Gyöngyösi utca M (115-ös) felől a József Attila utca megállóhelyig,
·         a Boráros tér H felől pedig az Astoria megállóhelyig, a Kálvin tértől a Kecskeméti utca–Károlyi utca–Ferenciek tere–Kossuth Lajos utca–Múzeum körút–Kálvin tér–Üllői út módosított útvonalon. A terelt vonalszakaszon érintett megállóhelyek:
o   Kálvin tér M: a Kecskeméti utcában,
o   Ferenciek tere M: a Ferenciek terén, a Kossuth Lajos utca kereszteződése előtt,
o   Astoria M: a Múzeum körúton az Astoria csomópont után.

 

16-os autóbusz

Várhatóan 7:00 és 21:00 között a 16-os busz a Deák Ferenc téri végállomás érintése nélkül, módosított útvonalon, a Széll Kálmán tér M és – a József Attila utcától a Bajcsy-Zsilinszky úton át – az Arany János utca M között közlekedik. A 16-os busz a Bajcsy-Zsilinszky úton megáll a 9-es járat Szent István Bazilika megállójában, az Arany János utcánál pedig a trolivégállomás mellett.

 

105-ös autóbusz

Várhatóan 7:00 és 21:00 között az Apor Vilmos tér felé tartó 105-ös busz a Deák Ferenc téren nem saját megállójában, hanem a József Attila utcában, a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződése utáni ideiglenes megállóhelyen áll meg.

 

MOL Bubi

Április 30-án 10:00-tól május 2-án 20:00-ig nem lehet kerékpárt bérelni és visszaadni az Andrássy út–Káldy Gyula utca, az Andrássy út–Nagymező utca, a Deák téri és az Erzsébet téri MOL Bubi gyűjtőállomáson.

 

Közlekedési változások május 1-jén

Közúti forgalomkorlátozások

Május 1-jén (hétfőn) 7:00 és 18:00 között lezárják a forgalom elől
·         az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között,
·         a Bajcsy-Zsilinszky utat a Podmaniczky utca és a Deák Ferenc tér között,
·         a Károly körutat az Astoria és a Deák Ferenc tér között,
·         a Gerlóczy utcát a Károly körút és a Semmelweis utca között,
·         a Dob utcát a Károly körút és a Rumbach Sebestyén utca között,
·         a Dohány utcát a Károly körút és a Wesselényi utca között,
·         a Király utcát a Károly körút és a Rumbach Sebestyén utca között,
·         a Paulay Ede utcát az Andrássy út és a Liszt Ferenc tér között,
·         a Káldy Gyula utcát a Révay utca és a Paulay Ede utca között,
·         a Székely Mihály utcát az Andrássy út és a Paulay Ede utca között,
·         a Dalszínház utcát a Révay utca és a Paulay Ede utca között,
·         a Hajós utcát a Lázár utca és a Paulay Ede utca között,
·         a Nagymező utcát a Mozsár utca és a Király utca között,
·         a Dobó utcát a Révay utca és az Andrássy út között,
·         a Jókai utcát az Andrássy út és az Aradi utca között,
·         a Jókai teret,
·         a Liszt Ferenc teret az Andrássy út és a Paulay Ede utca között,
·         a József Attila utcát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Széchenyi tér között,
·         az Oktogon szervizútjait, valamint
·         a Wesselényi utcát a Dohány utca és a Rumbach Sebestyén utca között.

 

Közösségi közlekedési változások

M1-es, M2-es és M3-as metró

Várhatóan 8:00 és 20:00 között az M1-es metró az Opera és a Bajcsy-Zsilinszky út állomásokon megállás nélkül áthalad. Ugyanakkor a vonalon egész nap sűrűbb menetrend szerint közlekednek a szerelvények.

Ha a rendezvényen résztvevők száma indokolja, a Deák Ferenc téren biztonsági okokból lezárják a metró Deák Ferenc tér felé vezető (a templom oldalában található) kijáratát. Szükség esetén elrendelhetik a metró Deák Ferenc téri állomáson megállás nélkül történő áthaladását is. Amennyiben ezen intézkedések meghozatalára sor kerül, arról a BKK a Facebook-oldalán és a BKK Info oldalon is tájékoztatást ad.

 

M2A állomáspótló-busz

Május 1-jén az M2A állomáspótló busz az útlezárások miatt nem közlekedik. A Kossuth Lajos tér és környéke a 2-es villamossal, a 15-ös, a 115-ös autóbusszal és a módosított útvonalon közlekedő 105-ös autóbusszal érhető el.

 

7-es busz

Május 1-jén a 7-es busz mindkét irányban megáll a Bartók Béla úton a Gárdonyi téren is.

9-es autóbusz

Várhatóan 7:00 és 18:00 között a 9-es busz két szakaszon, megosztva közlekedik:
·         Kőbánya alsó vasútállomás végállomás felől a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) ideiglenes megállóhelyig. A Kálvin térnél a Kőbánya felé tartó buszok az Üllői út 14. előtt állnak meg.
·         Óbuda, Bogdáni út felől pedig az Arany János utca M megállóhelyig. Az Arany János utcánál az Óbuda felé tartó buszok a 72-es trolibusz felszállóhelyén állnak meg.
Az Arany János utca M és a Kálvin tér M között az M3-as metrót érdemes igénybe venni.

 

15-ös és 115-ös autóbusz

Várhatóan 7:00 és 18:00 között a Deák Ferenc tér lezárása miatt a 15-ös és a 115-ös busz két szakaszon, megosztva közlekedik:
·         az Árpád híd M (15-ös) és a Gyöngyösi utca M (115-ös) végállomás felől az Október 6. utcai József Nádor tér ideiglenes megállóhelyig,
·         a Boráros tér H végállomás felől pedig az Astoria M megállóhelyig, a Kálvin tértől a Kecskeméti utca–Károlyi utca–Ferenciek tere–Kossuth Lajos utca–Múzeum körút–Kálvin tér–Üllői út módosított útvonalon. A terelt vonalszakaszon érintett megállóhelyek:
o   Kálvin tér M: a Kecskeméti utcában,
o   Ferenciek tere M: a Ferenciek terén, a Kossuth Lajos utca kereszteződése előtt,
o   Astoria M: a Múzeum körúton az Astoria csomópont után.

 

16-os autóbusz

Várhatóan 7:00 és 18:00 között a 16-os busz a Deák Ferenc téri végállomás érintése nélkül, módosított útvonalon a Széll Kálmán tér M és az Arany János utca M között közlekedik.

Az Arany János utca M felé közlekedő buszok a József Attila utcától az Október 6. utca–Arany János utca útvonalon haladnak, az alábbi megállók érintésével:
·         József Nádor tér: az Október 6. utcában a Mérleg utca kereszteződése előtt,
·         Hercegprímás utca: a 15-ös és a 115-ös busz megállója.

A Széll Kálmán tér M felé közlekedő buszok az Arany János utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Bank utca–Szabadság tér–Nádor utca–József Attila utca útvonalon haladva érik el menetrend szerinti útvonalukat. A terelt vonalszakaszon a 16-os buszra a Bajcsy-Zsilinszky úton, a 9-es busz Óbuda irányú Arany János utca M, valamint a Nádor utcában, a 15-ös és a 115-ös busz Zrínyi utca megállójában lehet felszállni.

 

47-es és 49-es villamos

Május 1-jén a 47-es és a 49-es villamos egész nap nem közlekedik. A Városház tér és a Móricz Zsigmond körtér M között a meghosszabbított útvonalú 61-es villamossal, továbbá a Fehérvári úton a 17-es és 41-es, a Bartók Béla úton a 19-es villamossal lehet utazni. A kiskörút a Móricz Zsigmond körtérről az M4-es metróval, illetve – a metróvonalak közti átszállással – az M2-es és az M3-as metróval, továbbá a 7-es busszal érhető el.

 

74-es trolibusz

Ha a rendezvényen résztvevők száma indokolja, 10:00 és 17:00 között lezárhatják a forgalom elől a Dohány utcát a Károly körút kereszteződésénél. Ebben az esetben a 74-es trolibusz rövidített útvonalon, a Csáktornya park végállomás és a Blaha Lujza tér M ideiglenes megállóhely (a Kertész utca és a Dohány utca kereszteződésénél) között közlekedik.

 

70-es és 78-as trolibusz

Várhatóan 7:00 és 18:00 között a 70-es és a 78-as trolibusz az Erzsébet királyné útja, aluljáró (70-es), illetve a Keleti pályaudvar M (78-as) felől rövidített útvonalon, az Akácfa utca megállóhelyig közlekedik.

 

105-ös autóbusz

Várhatóan 7:00 és 18:00 között a 105-ös busz a Deák Ferenc tér és az Andrássy út lezárása miatt
·         a Gyöngyösi utca M felé a Széchényi István tér és az Andrássy út között az Akadémia utca–Garibaldi utca–Nádor utca–Vértanúk tere–Báthory utca–Szemere utca–Kálmán Imre utca–Podmaniczky utca–Izabella utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a József nádor tér és a Vörösmarty utca M közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 105-ös buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
o   Kossuth Lajos tér M (Vértanúk tere): a Vértanúk terén, a Báthory utca kereszteződése előtt,
o   Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út: a 9-es busz, valamint a 72-es és a 73-as trolibusz megállója,
o   Nyugati pályaudvar (Podmaniczky utca M): a 72-es és a 73-as trolibusz megállója,
o   Ferdinánd híd (Izabella utca): a 73-as és a 76-os trolibusz megállója,
o   Andrássy út (Vörösmarty utca M): a 73-as és a 76-os trolibusz megállója.
·         az Apor Vilmos tér felé az Oktogon és a József Attila utca között a Teréz körút–Nyugati tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Kálmán Imre utca–Honvéd utca–Báthory utca–Vértanúk tere–Nádor utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti az Oktogon M és a Hild tér közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 105-ös buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
o   Oktogon M: a 923-as busz megállóhelye,
o   Nyugati pályaudvar M: a 9-es és a 923-as busz megállóhelye,
o   Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út: a 70-es és a 78-as trolibusz megállóhelye,
o   Kossuth Lajos tér M: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o   Széchenyi utca: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o   Zrínyi utca: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye.

 

Budapesti Sétajárat

Május 1-jén a Városligetben közlekedő Budapesti Sétajárat nem közlekedik.

 
Budapesti Közlekedési Központ