BKV.hu

Fontos szereplők a közlekedésben, művészek a háttérben

2017-04-06 11:35:14

5. alkalommal nyílt meg a BKV-s Amatőr Művészek kiállítása

Sok BKV-s dolgozóval lehet találkozni nap mint nap az egyes járatokon, de rengetegen vannak azok is, akik a háttérben tesznek meg mindent Budapest zavartalan tömegközlekedéséért. Gondolná róluk, hogy munkájuk mellett többféle képzőművészeti ágban is aktívan alkotnak? Őket szeretné bemutatni immáron ötödik alkalommal a BKV-s Amatőr Művészek (BAM) kiállítása, ahol 20 BKV-dolgozó munkáit tekinthetik meg az érdeklődők a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeumban április 7-től május 14-ig.
 
Napközben járművet vezetnek, éjszaka metrót vagy ködbe burkolózó villamost fotóznak, az íróasztal mögül a festővászon elé ülnek, vagy különleges pirográfiákat készítenek. A BKV dolgozói rendkívül igényesek a mindennapi munkájukra, ezt a precizitást pedig a képzőművészet számos területén kamatoztatják a szabadidejükben is. Az otthonokban őrzött műalkotásokat és képanyagokat szeretné szélesebb körrel is megismertetni a BKV Zrt., amely 2009-ben hagyományteremtő céllal rendezte meg a BKV-s Amatőr Művészek kiállítását. A BAM célja, hogy bemutassa dolgozóink kreatív, alkotói oldalát, és fórumot biztosítson a nagyobb nyilvánosság előtti bemutatkozásra.

Idén ötödik alkalommal kerülnek a BKV-dolgozók munkái a Földalatti Vasúti Múzeum vitrinjeibe és falaira, akik - mint az a kiállított művekből is kiderül - hobbiként szívesen foglalkoznak fotózással, festészettel, rajzolással, faragással, gobelinkészítéssel vagy épp pirográfiával. A 20 alkotó között állomási diszpécsert, adminisztrátort, lakatost, járművezetőket, üzemmérnököt és műszaki ellenőrt is találunk.
 
A BAM5 tárlat április 7-től május 14-ig tekinthető meg hétfő kivételével mindennap 10 és 17 óra között a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeumban.