BKV.hu

Folytatódik az Ady Endre út felújítása - Augusztus végéig pótlóbuszok közlekednek a 42-es villamos teljes vonalán, felújítási munkák miatt

2014-05-29 13:28:06

2014. június 1-jétől (vasárnaptól) várhatóan augusztus végéig pótlóbuszok közlekednek a 42-es villamos teljes vonalán, mert a XIX. kerületi Ady Endre úton útépítést végzünk a Baross utca és Rákóczi utca között a Pestlőrinc irányú útpályán, a BKV-val közösen pedig út- és villamospálya felújítást végzünk az Ady Endre úton a Határ úti csomópont és a Tálas utca közötti, valamint a Kossuth Lajos utca és Vas Gereben utca közötti szakaszon.
 

A Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programjának részeként két ütemben felújítjuk a kispesti Ady Endre utat a Baross utca és Rákóczi utca között. A 2013-as első ütemben a Határ út irányú, egy kilométeres útszakaszt teljesen újjáépítettük. Átépültek a gyalogos átkelőhelyek és újak létesültek, az útpálya teljes pályaszerkezet cserén esett át, akadálymentessé alakítottunk át két megállót, ahova utasvárók is kerültek és kerékpársáv is létesült.
 
A második ütemben a belváros felől a városhatár felé vezető szakasz megújítása 2014. június 1-jétől kezdődődik. Megújul az úttest, valamint a kapcsolódó peronok és járdák rekonstrukcióját is elvégezzük. Az Ady Endre út teljes pályaszerkezetét kicseréljük és átépítjük a járdát az út páratlan oldalán. Az építés idejére a Baross utca és a Rákóczi utca közötti szakaszt, valamint a csatlakozó utcákat lezárjuk. A 42-es villamos helyett pótlóbuszok közlekednek a vonal teljes hosszán, de a belváros irányában a közúti forgalmat nem korlátozzuk.
 
A városhatár irányában a közúti forgalom a villamosvágányon, egy sávon halad majd. A terelés az Álmos utca után kezdődik, a forgalom a Rákóczi utcai csomópontot követően tér vissza. A Baross utcából a buszok kihajtását a Határ út felé biztosítani kell, terelésük csak a csomópont felújítása alatt szükséges. Az építés ideje alatt villamospótló autóbusz közlekedik, számára ideiglenes megállóhelyet jelölünk ki. A gyalogosok a túloldali járdán közlekedhetnek, a lakosok számára ideiglenes megállóhelyek kiépítésével a forgalom biztonságossá válik.
 
A munkálatok miatt pótlóbuszok járnak augusztusig a 42-es villamos teljes vonalán
 
2014. június 1-jétől (vasárnaptól) várhatóan augusztus végéig pótlóbuszok közlekednek a 42-es villamos teljes vonalán, a Határ út M és a Kispest, Tulipán utca végállomás között.
A munkálatok ideje alatt Kispest, Tulipán utca felé a 42-es jelzésű pótlóbusz a Határ út M–Ferde utca–Ady Endre út– Kispest, Tulipán utca útvonalon halad.
 
A 42-es jelzésű pótlóbusz az alábbi megállókban áll meg:

 • Határ út M: a 123-as és a 123A autóbusz végállomása után a Ferde utcában található ideiglenes megállóhelyen;
 • Corvin körút: a 42-es villamos megállóhelyén;
 • Hungária út: a 42-es villamos megállóhelyén;
 • Templom tér: a 42-es villamos megállóhelyén;
 •  Kossuth Lajos utca: a 42-es villamos megállóhelyén;
 • Vas Gereben utca: a 42-es villamos megállóhelyén;
 • Kispest, Tulipán utca: az Ady Endre úton a Tulipán utca kereszteződése előtt létesült ideiglenes megállóhelyen.

 
A munkálatok ideje alatt a Határ út M felé a 42-es jelzésű pótlóbusz a Kispest, Tulipán utca–Ady Endre út–Mátyás király utca–Üllői út –Határ út M útvonalon halad.
 
A 42-es jelzésű pótlóbusz az alábbi megállókban áll meg:

 • Kispest, Tulipán utca: a 42-es villamos végállomási peronján;
 • Vas Gereben utca: a 42-es villamos megállóhelyén;
 • Kossuth Lajos utca: a 42-es villamos megállóhelyén;
 • Templom tér: a 42-es villamos megállóhelyén;
 • Hungária út: az Ady Endre úton az Arany János utca torkolata előtt létesült ideiglenes megállóhelyen;
 • Corvin körút: az Ady Endre úton a Corvin körút kereszteződése előtt létesült ideiglenes megállóhelyen;
 • Határ út M: a 99-es autóbusz megállóhelyén;
 • Határ út M végállomás: a 914-es, a 914A, a 950-es és a 950A autóbusz megállóhelyén.

 
Közlekedési változásokról percről percre – már mobilalkalmazáson is!
 
A közösségi közlekedési változásokról, folyamatosan frissülő naprakész információk a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen találhatók, mobiltelefonról pedig a BKK Info alkalmazáson keresztül érhető el a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatása. A járatfigyelő funkcióra feliratkozva a felhasználó által tetszőlegesen kiválasztott járattal vagy járatokkal kapcsolatos valamennyi információt azonnal eljuttatjuk e-mailben is. Így indulás előtt tájékozódni lehet a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.
 
Budapest, 2014. május 29.
Budapesti Közlekedési Központ