BKV.hu

Folytatódik a villamospálya-felújítás, most a 28-as és a 37-es vonalán

2012-03-23 14:19:38

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV tavaly kezdte meg átfogó villamospálya-felújítási programját, amely most a 28-as és a 37-es villamosok vonalán folytatódik. Március 25-én, vasárnap üzemkezdettől április 6-án, pénteken üzemzárásig az Élessaroknál, a Sörgyár II. telepbejárat előtt a közutat keresztező villamosvágányokat újítjuk fel, míg március 30-án, pénteken üzemzárástól április 2-án, hétfő reggelig a Jászberényi út - Maglódi út torkolatban végzünk karbantartást. A vágányfelújítás időtartama alatt a nemrég beszerzett Mercedes Citaro autóbuszok is szállítják az utasokat.

A 28-as villamosok teljes üzemidőben a fenti időszakban Blaha Lujza tér és az Élessarok között közlekednek, míg a 28A villamos egyáltalán nem közlekedik, helyette a 28-as jár. A 37-es villamosok ugyanezen végállomások között közlekednek, saját útvonalukon, míg a 37A villamos ebben az időszakban szintén nem jár, helyette a 37-es közlekedik majd.

Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között 28-37V jelzéssel villamospótló autóbuszok közlekednek, amelyek az alábbi megállókat érintik:

  • Az Új köztemető irányában: Kőbánya alsó vasútállomás, Liget tér, Szent László tér, Ónodi utca, Élessarok, Sörgyár, Jászberényi út, Gitár utca, Kocka utca, Kada utca, Bajcsy-Zsilinszky Kórház, Sibrik Miklós út, Sírkert út, Új köztemető.
  • Kőbánya alsó vasútállomás irányában: Új köztemető (a 95-ös autóbusz Puskás Ferenc Stadion irányú megállóhelye), Új köztemető (a 95A autóbusz régi megállóhelye a Sírkert úton), Sírkert út, Sibrik Miklós út, Bajcsy-Zsilinszky Kórház, Kada utca, Kocka utca, Gitár utca, Jászberényi út, Sörgyár, Élessarok, Kőbánya felső vasútállomás, Halom utca, Őrház, Kőbánya alsó vasútállomás.

 

A felújítási munkálatok idejére ideiglenesen forgalomba állítjuk a nemrég használtan beszerzett Mercedes-Benz Citaro autóbuszokat is. A járművek ideiglenes forgalomba állítására munkanapokon van szükség, mivel a BKV-nak nem áll rendelkezésre többletjármű a villamospótló autóbuszok biztosítására. Utasaink számára ugyanakkor fontos tudni, hogy a Mercedes Citarók, bár hatósági vizsgával rendelkeznek, a budapesti arculati elemeket még nem kapták meg, egyelőre korábbi, nyugat-európai festésükkel és felirataikkal közlekednek a rendkívüli pótlási feladat miatt. A későbbiekben a buszok honosításon esnek majd át, budapesti színezést kapnak és a megfelelő átalakításokon esnek majd át. Reméljük, addig is elégedettek lesznek az alacsonypadlós buszokkal, melyek a huszonéves Ikarusokat váltják.

 

A forgalmi változások miatt felmerülő esetleges kényelmetlenségek miatt az utazóközönség megértését és türelmét kérjük!

2012. március 23.

Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.