BKV.hu

Folyamatos a tegnapi viharkárok helyreállítása a közösségi közlekedésben

2015-07-09 08:05:48

A tegnapi vihar által okozott károk továbbra is számos közösségi közlekedési járat közlekedését befolyásolják. A legtöbb gondot az utakra, a villamos- és trolivezetékekre dőlt  fák miatti felsővezeték-szakadások okozzák. A BKK munkatársai továbbra is folyamatosan dolgoznak azon, hogy mielőbb ismét biztosított legyen a közlekedés az adott vonalakon. A BKK kéri az utasokat, hogy elindulás előtt tájékozódjanak, az aktuális változásokról Facebook-oldalunkon, valamint a BKK INFO webes és mobilalkalmazáson.
 
M3-as metró
Az M3-as metró ismét a teljes vonalon jár.
 
HÉV járatok
A H6-os, a H7-es, a H8-as és a H9-es HÉV ismét a teljes vonalon jár.
 
Változás a trolibuszok közlekedésében
 
A leszakadt felsővezetékek helyreállítása miatt a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik a 72-es, a 77-es, a 80A, a 81-es és a 82-es trolibusz helyett, valamint a 74-es trolibusz helyett a Rózsák tere és a Csáktornya park között.
 
Változások a villamosok közlekedésében
 
Pótlóbusz közlekedik 3-as villamos helyett a Gubacsi út / Határ út és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) között, a 41-es villamos helyett Budafok kocsiszín és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között, az 51-es villamos helyett a Gubacsi út / Határ út és a Nagysándor József utca között, valamint az 52-es villamos helyett a Határ út M és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között.
 
Változások az autóbuszok közlekedésében
 
Törökbálinton a 88-as, a 140-es, a 140B és a 172-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik, nem érinti az Ady Endre utca megállóhelyet, valamint a XXII. kerületben a Háros utcán, a Liszt Ferenc utca kereszteződése után ELMŰ oszlopok kidőlése miatt az 58-as, a 141-es és a 158-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Liszt Ferenc utca megállóhelyet áthelyezték.

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvenc járatokról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.
 
Budapest, 2015. július 9.