BKV.hu

Figyelem! Hétvégi forgalmi változások az 5-ös, a 6-os és a 8-as HÉV-ek vonalán

2012-02-16 11:56:21

Az előttünk álló februári és március hétvégi napokon karbantartási munkákat végeznek több HÉV-vonalon is. Február 18-19-én valamint március 3-4-én és 10-11-én az 5-ös, február 18-19-én, majd 25-26-án a 8-as, míg február 25-26-án a 6-os HÉV vonalán lesznek forgalmi változások.

Karbantartási munkákat végeznek az 5-ös HÉV vonalán Szentendre és Békásmegyer között a február 18-19-ei, valamint a március 3-4-ei és a 10-11-ei hétvégéken. A vágányzárak mindhárom hétvégén szombat hajnali 5.30 és vasárnap este 23.00 óra között lesznek. Ezen a három hétvégén a vonatok a fenti időszakban a Batthyány tér és Békásmegyer között közlekednek. Békásmegyer és Szentendre között a H5 jelzésű HÉV-pótló autóbuszokkal lehet közlekedni.

Szintén karbantartási munkák lesznek a 8-as HÉV vonalán is, február 18-19-én valamint 25-26-án Cinkota és Gödöllő között. A vonatok a fenti napokon Örs vezér tere és Cinkota között járnak. A 9-es vonal (Örs vezér tere - Csömör) zavartalanul, az eredeti menetrendje szerint közlekedik. A Kistarcsa, Kórházat érintő H8E Kórház, és az Auchan Ligetet érintő H8E Auchan jelzésű HÉV-pótló autóbuszok Gödöllő és Cinkota között közvetlenül Szilasliget, Mogyoród és Szentjakab érintése nélkül közlekednek, míg a H8 jelzésű HÉV-pótló autóbuszok Mogyoródra, Szentjakabra és Szilasligetre is betérnek.

A 6-os HÉV vonalán Tököl és Ráckeve között végeznek karbantartási munkákat a február 25-26-ai hétvégén. Ezért e két napon a vonatok csak Vágóhíd és Tököl között közlekednek. Vágóhídtól a szerelvények az eredeti menetrendjük szerint indulnak, Tökölről viszont az eredetihez képest 3 perccel később. Tököl és Ráckeve között a Szigetcsépet valamint Szigetszentmárton - Szigetújfalut érintő H6-os, illetve Tököl és Ráckeve között közvetlenül közlekedő H6E HÉV-pótló autóbuszokkal lehet utazni.

A karbantartási munkák idejére szóló megváltozott HÉV-, illetve pótlóbusz-menetrendeket utasaink az érintett vonalak megállóhelyein, valamint honlapunkon, a www.bkv.hu-n is megismerhetik.

A forgalmi változások miatt felmerülő esetleges kényelmetlenségek miatt az utazóközönség megértését és türelmét kérjük.

 

h5 pótló
H5 szentendrei hév
 
 
h6 pótló
H6 ráckevei hév
 
 
H8 H9 gödöllői hév
 
 
h8 pótló