BKV.hu

Feszített ütemben zajlanak a bértárgyalások, közel a megegyezés

2017-04-25 12:51:08

A mai napon a BKV Zrt. menedzsmentje és az érdekvédelmi szervezetek folytatták az egyeztetéseket a Társaság béremelési ajánlatával kapcsolatban. A tárgyalás során a felek között a bérmegállapodás tervezet legtöbb pontja kapcsán egyetértés született, azonban - bár a megállapodás részleteiben is határozottan körvonalazódik - a tervezet bizonyos elemei még mindig pontosításra szorulnak.
 
A BKV Zrt. menedzsmentje az érdekvédelmi szervezetekkel közösen keresi a megoldást, hogy egyrészt a bérfelzárkóztatásra fordítható források méltányosan kerüljenek elosztásra, másrészt olyan bérmegállapodás szülessen, amely széleskörűen és hatékonyan rendezi a hiányszakmák, illetve a piaci bérszínvonaltól jelentősen elmaradt bérek kérdését.
 
A BKV Zrt. vezetése és a szakszervezetek ezért holnap ismét tárgyalóasztalhoz ülnek, hogy a bérfejlesztési javaslat egyes, még nem tisztázott részleteivel kapcsolatban megegyezésre jussanak.
 
Mind a munkáltatónak, mind a szakszervezetek képviselőinek határozott szándéka, hogy a bérmegállapodást mielőbb megkössék, annak érdekében, hogy a munkavállalók a lehető leghamarabb bérfejlesztésben részesülhessenek.
 
BKV Zrt.