BKV.hu

Február végéig érvényesek a BKV munkavállalók és családtagjaik utazási igazolványai

2012-01-26 23:30:01


Február végéig - ameddig a 2011. november 30-án a társaság vezetése által felmondott Kollektív Szerződés hatályos - minden munkavállalónak és családtagjaiknak van érvényes utazási igazolványa, tehát a sajtóhírekkel ellentétben semmilyen azonnali hatású döntés nincs. A BKV átmenetileg valóban felfüggesztette az utazási igazolványok érvényesítését, de csak ideiglenesen, mivel az új Kollektív Szerződésről való megállapodás híján a juttatások március utánra egyelőre jogszerűen nem kiadhatók. Bízunk benne, hogy a munkavállalókkal eredményes tárgyalásokat tudhatunk magunk mögött rövidesen, és ha így létrejön megállapodás, akkor annak megfelelően tudunk eljárni az utazási igazolványokat illetően a március utáni időszakban.

A 2012. évi matricával ellátott "U" jelű utazási igazolványokkal továbbra is, a még nem érvényesítettekkel pedig az előző évekhez hasonlóan február 29-ig a megszokott módon utazhatnak a BKV-s munkavállalók és családtagjaik.

 Az utazási igazolványok ügyében az új Kollektív szerződés tárgyalásainak eredményével várható döntés.
A dolgozók és családtagjaik utazási kedvezménye a Kollektív Szerződés alapján és az abban foglaltak szerint illeti meg a BKV Zrt. dolgozóit. A KSZ felmondásával - amit a Fővárosi Közgyűlés utasítására és a BKV Igazgatóságának megerősítő döntése alapján Dr. Várszegi Gyula vezérigazgató 2011. november 30-án írt alá - az utazási kedvezmények is megszűnnének. A Kollektív Szerződés felmondási ideje három hónap. Ennek értelmében a dolgozók utazási igazolványa 2012. február 29-ig érvényes, tehát semmilyen azonnali hatású intézkedés nem történt. A célunk az, hogy a költségtakarékosságot szem előtt tartó megállapodás szülessen és utána a BKV azt betartva járhasson el az utazási igazolványokkal kapcsolatban március után is.