BKV.hu

Első ajtós felszállás a békásmegyeri 143-as, 186-os és 243-as járatokon


Január 16-ától újabb vonalakra terjesztjük ki az első ajtós felszállást, így hétfőtől utasaink a békásmegyeri 143-as, 186-os és 243-as járatokon is találkozhatnak vele. Az új felszállási rendszert 2012. január 30-ig fokozatosan, további járatokon vezetjük be.
Az elsőajtós felszállás rendszerének lényege, hogy a járműre felszállni csak az első ajtónál lehet, leszállás céljára a hátsó ajtókat veheti igénybe az utazóközönség. A rendszer megteremti a lehetőséget arra, hogy még felszállás előtt kiszűrjük a bliccelő utasokat, ami a fizető utasok és a BKV számára is kedvezőbb, hiszen az ellenőrzési rendszer célja továbbra sem a pótdíjazás, hanem a jegy vagy bérlet nélkül utazók számának csökkentése, kiszűrése.
Hétfőtől a békásmegyeri 143-as, 186-os és 243-as járatokon találkozhatnak utasaink az új felszállási renddel. A pontos ütemterv megtalálható a www.bkv.hu weblapon is.
Az autóbuszokra csak érvényes jegy vagy bérlet felmutatásával lehet felszállni. A járművezetőnél 400 forintért vonaljegy kapható. Kérjük utasainkat, támogassák a járművezető munkáját azzal, hogy a jegyüket vagy bérletüket, vagy a jegy vásárlásához szükséges összeget előkészítik, ezáltal segítve az autóbuszok menetrend szerinti közlekedését.