BKV.hu

December 5-étől 13-áig az 51-es villamos helyett pótlóbuszok járnak a Közvágóhíd és a Nagysándor József utca között pályafelújítás miatt

2015-12-02 12:55:00

2015. december 5-én, szombaton az első járat indulásától december 13-án, vasárnap az utolsó járat indulásáig az 51-es villamos rövidített útvonalon, a Mester utca/Ferenc körút és a Koppány utca között jár, mert a Gubacsi úton a Földváry utca és Hentes utca között vágánycserét végeznek. A Közvágóhíd H és a Nagysándor József utca között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

 

51-es pótlóbusz

2015. december 5-én, szombaton az első járat indulásától december 13-án, vasárnap az utolsó járat indulásáig az 51-es pótlóbusz a Nagysándor József utca felé a Közvágóhíd H–Kvassay Jenő út–Gubacsi út–Határ út–Török Flóris utca–Nagysándor József utca módosított útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

 

·         Közvágóhíd H: ideiglenesen kijelölt megállóhelyen a Kvassay Jenő úton a Soroksári út kereszteződése után, a Gubacsi út felé vezető oldalon;
·         Koppány utca: a kijelölt pótlóbusz-megállóhelyen a TESCO mellett a VOLÁN-megállóhelyen;
·         Hentes utca: ideiglenes megállóhelyen a Gubacsi úton, a villamos peronszigetet megelőzően;
·         Magyar Aszfalt: kijelölt pótlóbusz-megállóhely a villamos megálló gyalogátkelője után;
·         Kén utca: kijelölt pótlóbusz-megállóhelyen a villamosmegálló gyalogátkelője előtt;
·         Illatos út: az 51-es villamos megállóhelyén;
·         Timót utca: az 51-es villamos megállóhelyén;
·         Fegyvergyár utca: az 51-es villamos megállóhelyén;
·         Gubacsi út/Határ út: kijelölt pótlóbusz-megállóhely a kanyarodás előtt, az 51-es villamos ellenirányú peronja mellett;
·         Török Flóris utca: a 119-es és a 166-os autóbusz megállóhelyén;
·         János tér: a 119-es és a 166-os autóbusz megállóhelyén;
·         Kossuth Lajos utca: az 51-es és az 52-es villamos megállóhelyén;
·         Nagysándor József utca: az 51-es és az 52-es villamos megállóhelyén.

 

2015. december 5-én, szombaton az első járat indulásától december 13-án, vasárnap az utolsó járat indulásáig az 51-es pótlóbusz a Közvágóhíd H felé a Nagysándor József utca–Török Flóris utca–Jókai Mór utca–Határ út–Soroksári út–Szabadkai út–Gubacsi út–Koppány utca–Soroksári út–Kvassay Jenő út–Közvágóhíd H módosított útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

 

·         Nagysándor József utca: az 51-es és az 52-es villamos megállóhelyén;
·         Szent Imre herceg utca: az 51-es és az 52-es villamos megállóhelyén;
·         Vécsey utca: az 51-es és az 52-es villamos megállóhelyén;
·         Szabótelep: az 51-es és az 52-es villamos megállóhelyén;
·         Kossuth Lajos utca: az 51-es és az 52-es villamos megállóhelyén;
·         Thököly utca: az 51-es és az 52-es villamos megállóhelyén;
·         Jókai Mór utca/Határ út: az 51-es és az 52-es villamos megállóhelyén;
·         Ősz utca: a kijelölt pótlóbusz-megállóhelyen a 3-as villamos ellenirányú peronja mellett;
·         Gubacsi út/Határ út: a kijelölt pótlóbusz-megállóhelyen a Határ úton a 3-as villamos végállomása melletti gyalogátkelő előtt;
·         Fegyvergyár utca: az 51-es villamos megállóhelyén;
·         Timót utca: az 51-es villamos megállóhelyén;
·         Illatos út: az 51-es villamos megállóhelyén;
·         Kén utca: a kijelölt pótlóbusz-megállóhelyen az 51-es villamos ellenirányú peronja végén
·         Magyar Aszfalt: a kijelölt pótlóbusz-megállóhelyen az 51-es villamos ellenirányú peronja végén;
·         Hentes utca: ideiglenes megállóhelyen a Gubacsi úton, a villamos peronszigetet követően
·         Koppány utca: az 51-es villamos megállóhelyén;
·         Koppány utca: a 23-as, az 54-es, az 55-ös és a 923-as autóbusz megállóhelyén.
·         Közvágóhíd H: ideiglenesen kijelölt megállóhelyen a Kvassay Jenő úton a Soroksári út kereszteződése után, a Gubacsi út felé vezető oldalon.

Díjszabási tudnivalók

 

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.


Budapesti Közlekedési Központ