BKV.hu

December 5-én és 6-án a H6-os HÉV helyett Tököl és Ráckeve között pótlóbuszok járnak

2015-12-02 12:52:46

2015. december 5-én, szombaton az első járat indulásától december 6-án, vasárnap, az utolsó járat indulásáig a H6-os HÉV rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és Tököl állomás között közlekedik karbantartás miatt. Tököl H és Ráckeve H között pótlóbuszok járnak. A H6-os jelzésű alapjárat érinti Szigetcsép H és Szigetszentmárton-Szigetújfalu H megállót is. A H6E jelzésű expressz járat csak főútvonalon közlekedik, érinti az Angyalisziget H és a Horgásztanyák H megállót, valamint a települések központjában áll meg. Valamennyi pótlóbuszon szállítható kerékpár.

H6-os pótlóbusz

A munkák ideje alatt a H6-os pótlóbusz Ráckeve H felé a Tököl H–Állomás utca–Kossuth Lajos utca– HÉV-átjáró Tököl, Ledina dűlő–Csépi út–Szigetcsép, Fő utca–Szabadság utca–Petőfi Sándor utca–Váci Mihály utca–Szabadság utca–Fő utca–51107-es út–Szigetszentmárton, Kossuth Lajos utca–Vasút utca–Állomás utca–HÉV-átjáró–Szigetújfalu, Vasút utca–Fő út–5101-es út–Ráckeve, Sillingi út–HÉV-átjáró–Kossuth Lajos utca–Ráckeve H útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

·         Tököl H: a Volán-megállóhelyen;
·         Szigetcsép, községháza: a Volán-megállóhelyen;
·         Szigetcsép H: a pótlóbusz megállóhelyén a HÉV-állomás mellett;
·         Egyetemi szőlőtelep: Volán megállóhelyen a Tangazdaság utca kereszteződése előtt;
·         Szigetszentmárton, Posta: a Volán-megállóhelyen;
·         Szigetszentmárton, Dózsa György utca: a Volán-megállóhelyen;
·         Szigetszentmárton-Szigetújfalu H: a Volán-megállóhelyen;
·         Szigetújfalu, kultúrház: a Volán-megállóhelyen;
·         Szigetújfalu, sportpálya: a Volán-megállóhelyen;
·         Ráckeve H: a Volán-megállóhelyen a HÉV-állomással szemben, a buszfordulóban.

A munkák ideje alatt a H6-os pótlóbusz Tököl H felé a Ráckeve H–Kossuth Lajos utca–HÉV-átjáró–Sillingi út–5101-es út–Szigetújfalu, Fő út–Vasút utca–HÉV-átjáró–Szigetszentmárton, Állomás utca–Vasút utca–Kossuth Lajos utca–51107-es út–Szigetcsép, Szabadság utca–Fő utca–Szabadság utca–Váci Mihály utca–Petőfi Sándor utca–Szabadság utca–Fő utca–Tököl, Csépi út–HÉV-átjáró–Állomás utca–Tököl H útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

·         Ráckeve H: a Volán-megállóhelyen a HÉV-állomással szemben, a buszfordulóban;
·         Szigetújfalu, sportpálya: a Volán-megállóhelyen;
·         Szigetújfalu, kultúrház: a Volán-megállóhelyen;
·         Szigetszentmárton-Szigetújfalu H: a Volán-megállóhelyen;
·         Szigetszentmárton, Dózsa György utca: a Volán-megállóhelyen;
·         Szigetszentmárton, Posta: a Volán-megállóhelyen;
·         Egyetemi szőlőtelep: a Volán-megállóhelyen a Tangazdaság utca kereszteződése előtt;
·         Szigetcsép H: a pótlóbusz megállóhelyén a HÉV-állomás mellett;
·         Szigetcsép, községháza: a Volán-megállóhelyen;
·         Tököl H: a Volán-megállóhelyen.

A H6E „expressz” pótlóbusz

A munkák ideje alatt a H6E pótlóbusz Ráckeve H felé a Tököl H–Állomás utca–Kossuth Lajos utca–HÉV-átjáró–Tököl, Ledina dűlő–Csépi út–Szigetcsép, Fő utca–51107-es út–Szigetszentmárton, Kossuth Lajos utca–Ráckevei út–51107-es út–Ráckeve, Kossuth Lajos utca–Ráckeve H útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

·         Tököl H: a Volán-megállóhelyen; (Tököl, HÉV állomás)
·         Szigetcsép, Községháza: a Volán-megállóhelyen;
·         Szigetszentmárton, Posta: a Volán-megállóhelyen;
·         Horgásztanyák H: a pótlóbusz megállóhelyén a bekötő út kereszteződése után;
·         Angyalisziget H: a pótlóbusz megállóhelyén a bekötő út kereszteződése után;
·         Ráckeve H: a Volán-megállóhelye a HÉV állomással szemben, a buszfordulóban.

A munkák ideje alatt a H6E pótlóbusz Tököl H felé a Ráckeve H– Kossuth Lajos utca– 51107-es út– Szigetszentmárton, Ráckevei út–Kossuth Lajos utca–51107-es út–Szigetcsép, Szabadság utca–Fő utca–Tököl, Csépi út–HÉV-átjáró–Állomás utca–Tököl H útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

·         Ráckeve H: a Volán-megállóhelyen a HÉV állomással szemben, a buszfordulóban;
·         Angyalisziget H: a pótlóbusz megállóhelyén a bekötő út kereszteződése előtt;
·         Horgásztanyák H: a pótlóbusz megállóhelyén a bekötő út kereszteződése előtt;
·         Szigetszentmárton, Posta: a Volán megállóhelyen;
·         Szigetcsép, községháza: a Volán megállóhelyen;
·         Tököl H: a Volán megállóhelyen.

Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszokon a HÉV-re érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók. A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak.

A pótló járat olyan megállóit, amelyek a HÉV-menetrendben eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból az alábbiak szerint kell HÉV-megállóknak megfeleltetni:

·         Szigetcsép, községháza; Egyetemi szőlőtelep: Szigetcsép
·         Szigetszentmárton, Posta; Szigetszentmárton, Dózsa György utca; Szigetújfalu, kultúrház, Szigetújfalu, sportpálya: Szigetszentmárton-Szigetújfalu

A HÉV-pótlóbusz azon megállói közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV-megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 kilométeres távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.


Budapesti Közlekedési Központ