BKV.hu

Bemutatkozik az új szimulátorunk és különleges járműveket is kinyitunk a 30 éves szentendrei BKV-múzeum nyílt napján

30 éve, 1992. július 14-én nyitottuk meg a Városi Tömegközlekedési Múzeumot, amely a városi közösségi közlekedés emlékét ápolja, és őrzi a tárgyi emlékeit. Július 23-án, szombaton 10 és 16 óra között ezért a szentendrei BKV-múzeum kedvelőit – regisztrációhoz kötve – nyílt napra várjuk! A múzeum ezen a napon rendkívüli nyitva tartással üzemel.

 

A 1914-ben épült egykori BHÉV kocsiszín, ahol múzeumunkat megnyitottuk, ma már műemléki épület. A mostani jubileumra információs anyagában megújult ipartörténeti szakgyűjtemény öt kiállítóteremben, a hajdani kocsiszínben kialakított bemutatócsarnokban, és annak kihúzó vágányain, szabadtéren tekinthető meg. Gyűjteményében elsősorban villamosok, de buszok, trolik, régi hévek, a GANZ-metró prototípusa és egyéb vasúti járművek is megtalálhatók. Az elmúlt 30 évben tovább gyarapodott a korhűen felújított és bemutatott járműállomány, így ma már mintegy 60 felújított járművel várjuk a régi járművek szerelmeseit. Sokukba be is léphetnek a látogatók, néhányukat különleges alkalmakkor nyitjuk meg. Ilyen lesz a szombati is!

 

A jubileumi nyílt napon csak előzetesen, a BKV honlapján regisztrált látogatók vehetnek részt. Két turnusban várjuk az érdeklődőket (10-13 óra, valamint 13-16 óra között), a múzeum nyitva tartása is a nyílt naphoz igazodik, csak 10.00-16.00 óra között, a regisztrációval rendelkezőknek látogatható, ingyenesen. Erre még mindig van lehetősége azoknak, akik elsőként szeretnék kipróbálni új villamosszimulátorunkat, amely ezen a napon mutatkozik be a nagyközönségnek!

A szimulátorról ide kattintva találhatnak információkat:

https://www.bkv.hu/hu/magunkrol/sajtoszoba/ujabb_villamosszimulator_szentendren_20220630

Emellett egy 47 éves ipartörténeti emléket, a hajdan oktatási célokat szolgáló UV-szimulátorunkat is kipróbálhatják, mint minden szombaton. Továbbá kvízzel és az Álmok Álmodói kiálltás ízelítőjével várjuk szombati vendégeinket!

 

A nyílt napra regisztrálni az alábbi linken lehet:

https://www.bkv.hu/hu/visits/szentendrei_muzeum_nyilt_nap_dh5jhg9

 

A múzeum címe: 2000 Szentendre, Dózsa György út 3., közvetlenül a HÉV végállomás és a Volán pályaudvar mellett.

 

Azok, akik erre az eseményünkre nem tudtak regisztrálni, az állandó kiálltást április 1-től október 31-ig, hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között tekinthetik meg – csupán egy vonaljegy áráért! (Felnőtt jegy: 350 Ft; Diák és nyugdíjas jegy: 280 Ft; Fotó- és videójegy: 500 Ft).

 

Várjuk a közösségi közlekedés múltja, és a járműmatuzsálemek iránt érdeklődő látogatókat, még regisztrálhatnak!

 

BKV Zrt.

 

2022. július 20.