BKV.hu

Bemutatjuk a 125 éves földalattit! Ajándék jár a Múzeumok Éjszakája karszalagok mellé!

2021-06-10 14:04:06

Váltsa meg karszalagját a Földalatti Vasúti Múzeumban! Az első száz vásárlónak a budapesti metró 50 éves évfordulójára készült exkluzív kiadványt ajándékozunk! Pénteken indul az árusítás.

A közösségi közlekedés múltja iránt érdeklődők igazán autentikus környezetben emlékezhetnek meg a Millenniumi Földalatti Vasút (MillFAV) 125 éves múltjáról, hiszen nem csak állandó kiállításunkon, de most nyíló, év végéig látható időszaki kiállításunkon is a világhíres MillFAV-ot mutatjuk be!

A kontinens első, 1896-ban átadott földalatti vasútjának a millenniumi földalatti egykori alagútjában kialakított múzeumunkban állítottunk emléket. A kiállított muzeális járművek mellett tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek kalauzolnak végig a földalatti vasút történetén az építéstől napjainkig. A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódóan nyitó időszaki tárlatunk a MillFAV történetének legfontosabb állomásait mutatja be.

 

A múzeum címe: Budapest, Deák tér, aluljáró.

Nyitva: hétfő kivételével 10 és 17 óra között – június 26-én éjjel 11-ig! Múzeumok Éjszakája karszalagos jegyével a múzeum az esemény másnapján is látogatható.

Biztonsági előírások: 18 év felett csak védettségi kártyával látogatható, 2 méteres biztonsági távolság betartása, maszk használata kötelező, kézfertőtlenítő javasolt.
További információk a múzeumról 
ide kattintva érhető el.

 

Megújult honlapunkon a BKV Deák téri és szentendrei múzeumának bemutatása!

Nézze végig új virtuális túráinkat:

 

 

 

Szombaton Szentendrén ismét kinyitunk egy különleges járművet a látogatóközönség előtt!

A Városi Tömegközlekedési Múzeum egyik különleges kiállítási tárgya a Hungaroplan 3750 psz. prototípus villamos. Az 1988-ban bemutatott kísérleti jármű érdekes próbálkozásként valósult meg a BKV és az Ikarus együttműködésében, különböző közlekedési eszközök – villamos, autóbusz, személyautó – elemeinek felhasználásával, „házilagosan” alkották meg. A hazai iparra támaszkodva számos, már futó járműtípus alkatrészeit használták fel hozzá: forgóváza, villamos berendezése például a Ganz villamosokból származik, a karosszéria és a belső tér kialakításához az Ikarus autóbuszoknál jellemző elemeket alkalmaztak. Mindezek mellett még a Wartburg személyautók fényszórói és a Zsigulik hátsólámpái is hozzájárultak a rendhagyó összképhez és minden valószínűség szerint a járműre tapadó „Csufi” becenévhez is. Bár még egy második kocsi építésébe is belekezdtek, pénzügyi nehézségek miatt a prototípust nem követte sorozatgyártás. Különleges megoldásai miatt az egyedi jármű fenntartása is nehézségekbe ütközött, végül a rendszeres meghibásodások okán a kocsit 2008-ban végleg kivonták a forgalomból.

További információkat kaphatnak róla a helyszínen, ahol a jármű belterébe bejuthatnak – szakértő idegenvezetés kíséretében! Emellett minden szombaton kipróbálható Ganz UV szimulátorunk!

A múzeum címe: Szentendre, Dózsa György út 3. (közvetlenül a HÉV végállomás és a Volán pályaudvar mellett).
Nyitva április 1-től október 31-ig, hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között.
Érvényes jegyáraink:
Felnőtt: 350 Ft
Diák és nyugdíjas: 280 Ft
Fotó- és videójegy: 500 Ft

Biztonsági előírások: 18 év felett csak védettségi kártyával látogatható, 2 méteres biztonsági távolság betartása, maszk használata kötelező, kézfertőtlenítő javasolt.

További információk a múzeumról ide kattintva érhető el.

 

BKV Zrt.