BKV.hu

Az M1-es metró rövidített útvonalon jár 2018. március 3-án és 4-én, valamint 24-én és 25-én

2018-02-22 13:56:16

Az M1-es metró nem közlekedik 2018. március 3-án és 4-én (szombaton és vasárnap), valamint 2018. március 24-én és 25-én (szombaton és vasárnap) a Vörösmarty tér és az Oktogon között, mert a Vörösmarty tér és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti vágányokon síncserét végeznek. Ebben az időszakban a M1-es metró rövidített útvonalon a Mexikói út és az Oktogon között jár, a Deák Ferenc tér M és Oktogon M között pótlóbusszal lehet utazni. A BKK javasolja a térségben közlekedő más járatok igénybevételét is: az Andrássy úton közlekedő 105-ös és a Rákospalotát kiszolgáló 5-ös autóbusszal is utazhatnak.

M1-es metró és pótlóbusz

Az M1-es metró rövidített útvonalon a Mexikói út és az Oktogon között jár. Az Oktogon állomásnál a Mexikói út felé tartó metróra az Andrássy út ellentétes oldalán, a Vörösmarty tér irányú peronról lehet felszállni.

Az Oktogon és a Deák Ferenc tér között az M1-es pótlóbusszal és a 105-ös autóbusszal lehet utazni, míg a Vörösmarty tér a Deák Ferenc térről gyalogosan érhető el.

Az M1-es pótlóbusz az Oktogon M felé a Deák Ferenc tér M–Erzsébet tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Oktogon M útvonalon közlekedik, és a 16-os, a 916-os és 990-es autóbusz Deák Ferenc tér M; a 15-ös és a 115-ös autóbusz Erzsébet tér; a 105-ös és a 979-es autóbusz Bajcsy-Zsilinszky út M és Opera M megállójában; valamint az Andrássy út 47. szám előtt áll meg.

Az M1-es pótlóbusz a Deák Ferenc tér M felé az Oktogon M–Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Erzsébet tér–Deák Ferenc tér M útvonalon közlekedik, és a 105-ös és a 979-es autóbusz Oktogon M, Opera M és Bajcsy-Zsilinszky út M; valamint a 16-os, a 916-os és a 990-es autóbusz Deák Ferenc tér M megállójában áll meg.

16-os, 25-ös autóbusz és 69-es villamos

A 16-os autóbusz az Erzsébet téren a 105-ös autóbusz Apor Vilmos tér irányú megállóhelyén áll meg.

Az utolsó M1-es metró 2018. március 3-án és 4-én (szombaton és vasárnap), valamint 2018. március 24-én és 25-én (szombaton és vasárnap) a megszokotthoz képest később érkezik a Mexikói úti végállomásra, az utolsó 25-ös és 69-es villamos az átszállások biztosítása érdekében később indul.

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A metróról a pótlójáratra, vagy ellenkező irányban történő átszállásoknál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak. Mivel a pótlásban az M1-es pótlóbusz mellett a 105-ös autóbusz is részt vesz, ezért ezen a járaton a pótlóbuszra közölt fenti előírás érvényes az Oktogon M és a Deák Ferenc tér M megállóhelyek közötti szakaszon.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2018. február 22
Budapesti Közlekedési Központ