BKV.hu

Az eredetileg vasárnapig tartó Fehérvári úti villamosvágány-építési munkákat hétfőn fejezik be a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt

2015-09-28 08:41:18

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem tudják befejezni az eredetileg tervezett szeptember 27-i (vasárnap) időpontig a Fehérvári út belső szakaszának tömegközlekedési kiszolgálását javító villamosvágány-építési munkákat, így szeptember 28-án, hétfőn is a múlt heti, hétköznapi forgalmi rend lesz érvényes: a 18-as, a 41-es és a 47-es villamos külső végállomásától csak Újbuda-központ M-ig közlekedik, belvárosi szakaszukon autóbuszokkal vagy másik villamosra átszállva lehet utazni. A 19-es villamos nem közlekedik, bel-budai szakaszán a 17-es vagy a 86-os busszal, kelenföldi vonalrészén pedig a 49-es villamossal utazhatnak. A BKK kéri a dél-budai villamosvonalakon közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok forgalmáról a BKK Info oldalán, a BKK Info mobilalkalmazásban; a leggyorsabb eljutási lehetőséget megtervezhetik az – okostelefonokra készült alkalmazásként is elérhető – BKK FUTÁR utazástervezővel, amelyet számítógépről a futar.bkk.hu címen érnek el.

Közlekedés a dél-budai villamosvonalakon szeptember 28-án

18-as villamos

A 18-as villamos megosztva, két szakaszon közlekedik:

  • a Széll Kálmán tér M végállomás felől módosított útvonalon Kelenföld vasútállomás M-ig, a Móricz Zsigmond körtér M megállóhelytől a 19-es és a 49-es villamossal megegyező útvonalon;
  • a Savoya park végállomás felől rövidített útvonalon csak Újbuda-központ M-ig.

A Móricz Zsigmond körtér M és Újbuda-központ M közötti mintegy 400 méteres távolság gyalogosan a Fehérvári úton 3-5 perc alatt megtehető, ezért ezen a szakaszon nem közlekedik pótlóbusz.

19-es villamos

A 19-es villamos nem közlekedik.

  • A Batthyány tér M+H és a Szent Gellért tér M között a 17-es villamospótló busszal utazhatnak.
  • A Szent Gellért tér M és Kelenföld vasútállomás között a 19-es villamossal megegyező útvonalon haladó 49-es villamos ebben az időszakban sűrűbben közlekedik: a reggeli és a délutáni csúcsidőben 3-4, napközben 4-5, esténként 10 percenként indul.
  • A Kosztolányi Dezső tértől a Szent Gellért tér M és a Batthyány tér M+H közötti megállóhelyek a 86-os busszal elérhetők átszállás nélkül.

41-es és 47-es villamos

A 41-es villamos a Kamaraerdei Ifjúsági Park, a 47-es villamos pedig Városháza tér végállomásáról rövidített útvonalon csak Újbuda-központ M-ig közlekedik.

  • A 41-es villamost a kimaradó, Újbuda-központ M és a Batthyány tér M+H közötti szakaszon a 86-os busz pótolja, míg a Szent Gellért tér M és a Batthyány tér M+H között a 17-es villamospótló busz is biztosítja az utazási lehetőséget.
  • A 47-es villamost a Móricz Zsigmond körtér M és a Deák Ferenc tér M közötti szakaszon a sűrűbben közlekedő – a reggeli és a délutáni csúcsidőben 3-4, napközben 4-5, esténként 10 percenként induló – 49-es villamos pótolja. Az Újbuda-központ M és a Móricz Zsigmond körtér M közötti mintegy 400 méteres távolság gyalogosan a Fehérvári úton 3-5 perc alatt megtehető, ezért ezen a szakaszon nem közlekedik pótlóbusz.