BKV.hu

Az adventi vasárnapokon napközben és az év végi ünnepek idején Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik az M3-as metró

2017-11-29 07:43:48

Három adventi vasárnap (december 3-án, 10-én és 17-én) napközben, valamint 2017. december 23-a és 2018. január 2-a között egész nap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár az M3-as metró, segítve a karácsonyi bevásárlás miatt megnövekedő forgalmat, valamint az év végi ünnepi időszak kényelmesebb közösségi közlekedését. Bronz-, ezüst- és aranyvasárnap reggel 8 óra és este 20:30 között, valamint az év végén és a jövő év első napjaiban a teljes üzemidőben szünetel tehát a metróvonal-felújítás miatti hétvégi teljes vonalas pótlás. A Lehel tértől Újpest felé ezeken a napokon is pótlóbusszal lehet továbbutazni.
 
Közlekedés az M3-as metró vonalán bronz-, ezüst- és aranyvasárnap
 
Három adventi vasárnap, december 3-án (bronzvasárnap), 10-én (ezüstvasárnap) és 17-én (aranyvasárnap) – az ünnepi bevásárlás miatt megnövekedő forgalomra való tekintettel –napközben az M3-as metró Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik:
•            Reggel 8:40 és este 20:30 között a szerelvények Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik. A Lehel tértől Újpest-Központ, illetve Újpest, Árpád üzletház felé továbbra is pótlóbusszal lehet utazni.
•            Lehel tér felé 8 óra előtt, valamint Kőbánya-Kispest felé 8.40 előtt, továbbá este 20:30-tól az utolsó járatindulásig a már megszokott hétvégi pótlási rend szerint az M3-as metró teljes vonalán pótlóbusz viszi az utasokat.
 
 
Közlekedés az M3-as metró vonalán december 23-tól január 2-ig
 
December 23-tól (szombattól) január 2-ig (keddig), tekintettel az ünnepekre és a metróvonal-felújítási munkák kivitelezésében való ünnepi munkaszünetre, a metró egész nap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik. A Lehel tértől Újpest felé ebben az időszakban továbbra is metrópótló busz viszi az utasokat. December 24-én a metró és a metrópótló buszok korábbi üzemzárással közlekednek, amelyről a BKK hamarosan közleményben tájékoztatja majd az fővárosban utazókat.

Budapesti Közlekedési Központ