BKV.hu

Az 1-es villamos csak a Bécsi út/Vörösvári út és a Népliget M között jár 2017. szeptember 15-én estétől 17-én estig

2017-09-11 11:00:01

Az 1-es villamos 2017. szeptember 15-én (pénteken) 20:00-tól 2017. szeptember 17-én (vasárnap) az utolsó járatindulásig rövidített útvonalon, csak a Bécsi út/Vörösvári út és a Népliget M között közlekedik, mert átépül az Albert Flórián út és a Könyves Kálmán körút csomópontja. A munkálatok miatt a villamosátjáró kiszélesítése is szükséges a felsővezeték tartó oszlopok áthelyezésével és a felsővezetéktartó rendszer geometriájának megváltoztatásával. A kimaradt szakaszon 1-es jelzéssel villamospótló autóbusz közlekedik a Népliget M és Etele út/Fehérvári út között. A 33-as és 133E autóbusz a Móricz Zsigmond körtér M; illetve Újpalota, Nyírpalota útirányú Budafoki út/Dombóvári út megállóhelyét áthelyezik.

Az 1-es villamospótló autóbusz a Népliget M felé az Etele út/Fehérvári út–Lecke utca–Fehérvári út–Hengermalom út–Szerémi út–Prielle Kornélia utca–Budafoki út–Dombóvári út–Rákóczi híd felhajtó–Rákóczi híd–Könyves Kálmán körút–Népliget M útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

·         Etele út/Fehérvári út: a Fehérvári út 86. szám előtt;
·         Etele út/Fehérvári út: a 103-as autóbusz megállóhelyén;
·         Hengermalom út/Szerémi út: a 103-as autóbusz megállóhelyén;
·         Hengermalom út/Szerémi út: az 1-es villamos megállóhelyével párhuzamosan;
·         Hauszmann Alajos utca/Szerémi út: az 1-es villamos megállóhelyével párhuzamosan;
·         Budafoki út/Dombóvári út: a Budafoki úton a Dombóvári út kereszteződése előtt;
·         Infopark: a Dombóvári úton a Vízpart utca kereszteződése előtt;
·         Közvágóhíd H: a hídon, az 1-es villamos megállóhelyével párhuzamosan;
·         Mester utca/Könyves Kálmán körút: a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz megállóhelyén;
·         Ferencváros végállomás - Málenkij Robot Emlékhely:    a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz megállóhelyén;
·         Albert Flórián út: a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz megállóhelyén;
·         Népliget M: a 254E autóbusz megállóhelyén.

Az 1-es villamopótló autóbusz az Etele út/Fehérvári út felé a Népliget M–Hell Miksa sétány–Könyves Kálmán körút–Rákóczi híd–Rákóczi híd lehajtó–Pázmány Péter sétány–Dombóvári út–Budafoki út–Prielle Kornélia utca–Szerémi út–Hengermalom út–Fehérvári út–Etele út/Fehérvári út útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

·         Népliget M: a 254E autóbusz megállóhelyén;
·         Népliget M: a 901-es és a 918-as autóbusz megállóhelyén;
·         Albert Flórián út: a 901-es és 918-as autóbusz megállóhelyén;
·         Ferencváros végállomás - Málenkij Robot Emlékhely: a 281-as, a 901-es és a 918-as autóbusz megállóhelyén;
·         Mester utca/Könyves Kálmán körút: a 281-as, a 901-es és a 918-as autóbusz megállóhelyén;
·         Közvágóhíd H: a hídon, az 1-es villamos megállóhelyével párhuzamosan;
·         Pázmány Péter sétány: a Pázmány Péter sétányon a Dombóvári út kereszteződése előtt;
·         Infopark: a Dombóvári úton a Vízpart utca kereszteződése után;
·         Budafoki út/Dombóvári út: a 33-as és a 133E autóbusz megállóhelyén;
·         Hauszmann Alajos utca/Szerémi út: az 1-es villamos megállóhelyével párhuzamosan;
·         Hengermalom út/Szerémi út: a 103-as autóbusz megállóhelyén;
·         Etele út/Fehérvári út: a Fehérvári út 86. szám előtt.
A villamospótlás ideje alatt a 33-as és a 133E autóbusz a belváros irányú Budafoki út/Dombóvári út megállóhely helyett az 1-es villamospótló autóbusszal közös megállóhelyen áll meg a Dombóvári út kereszteződése előtt.

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra, vagy ellenkező irányban történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A pótolt szakasz és a 103-as autóbusz igénybevételével kétszeri (például a Lehel utca/Róbert Károly körút és a Kelenföld vasútállomás M között az 1-es villamos–1-es pótlóbusz–103-as autóbusz) átszállás, azaz harmadik felszállás is szükséges, ezért a már kétszer kezelt vonal- és gyűjtőjegyek, valamint a külön szelvényen kiadott átszállójegyek újabb kezelésére nincs mód, így további jegykezelés nem szükséges.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.


Budapesti Közlekedési Központ