BKV.hu

Augusztustól nem állnak meg a 37-es és 37A jelzésű villamosok a VIII. kerületi MÁV X. kapu megállóhelyen

A kis létszámú le- valamint felszálló utasszám miatt a 37-es és a 37A jelzésű villamosok augusztus 1-jén, szerdán üzemkezdettől – a villamosközlekedés gyorsítása és az utasaink színvonalasabb kiszolgálása érdekében – nem állnak meg a MÁV X. kapu megállóhelyen.
 
A Budapesti Közlekedési Központ által végzett utasszám-mérés eredményei szerint naponta tíznél is kevesebb utas vette igénybe a MÁV X. kapu megállóhelyet. A reggeli csúcsidőszakban villamosonként a le- és felszállók átlagos száma 0,14 fő volt méréseink szerint, azaz minden hetedik villamosra szállt fel vagy szállt le róla egy utas. Az utasszámlálások során tapasztaltak szerint a csúcsidőszakon kívül ez a szám még kisebb volt, így a villamosok túlnyomó többsége teljesen feleslegesen állt meg a megállóban. A Józsefvárosi pályaudvar melletti konténerterminál bezárása után lényegében indokolatlanná vált a megállóhely további üzemeltetése, a környék a Fiumei út megállóhelytől legfeljebb 10 perc sétával megközelíthető.
 
Mindezek miatt döntött úgy a Budapesti Közlekedési Központ, hogy ideiglenesen, augusztus 1-jén, szerdán üzemkezdettől - kísérleti jelleggel - szünetel a 37-es és a 37A jelzésű villamosok MÁV X. kapu megállóhelye. A kísérleti időszak október 1-jéig tart, az időközben szerzett tapasztalatok és visszajelzések alapján döntünk a megállóhely újbóli üzemeltetéséről vagy megszüntetéséről.
 
Bízunk benne, hogy az intézkedéssel a villamosok gyorsítása révén a 37-es és 37A villamosjáratainkon utazók elégedettek lesznek.
 
Budapesti Közlekedési Központ