BKV.hu

Aláírta a bérmegállapodást a BKV Zrt. menedzsmentje az érdekvédelmi szervezetek képviselőivel

2017-05-02 13:54:40

A szakszervezetek a munkáltatóval közösen aláírták a BKV Zrt. munkavállalói 2017. évi bérfejlesztésének mértékéről és a társasági juttatásokról szóló megállapodást. Ennek során az utóbbi évek legnagyobb mértékű bérfejlesztése valósul meg, amelyért a Társaság menedzsmentje köszönetet mond Tarlós István főpolgármester úrnak.

Bolla Tibor a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója az aláíráskor kiemelte az érdekképviseleti oldal konstruktív hozzáállását, ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a tervezett képzési programok és a piacképes bérmegállapodás pozitív hatással lehet a munkaerőhiányra.

A megállapodás értelmében a Társaság 2017.  január 1-ig visszamenően átlagosan 15%-os bérfejlesztést hajt végre, amelyből 10% alapbérfejlesztés, 5% pedig bérfelzárkóztatás célját szolgálja, elsősorban a hiányszakmákra és a legalacsonyabb jövedelműekre vonatkozóan. Az ágazati sajátosságokat figyelembe véve jelentős mértékben emelkedik a járművezetők és a szakmunkások bére, valamint a megállapodás a munkaerő-piaci helyzet javításának érdekében a szellemi munkavállalók piaci bérszínvonaltól eltérő béreinek felzárkóztatását is rendezi a felhasználható források nyújtotta lehetőségeken belül.

A BKV Zrt. vezetése az érdekvédelmi szervezetekkel együtt a bérmegállapodás részleteinek kialakításakor törekedett rá, hogy a bérfelzárkóztatásra fordítható források méltányosan kerüljenek elosztásra és a bérfejlesztés széleskörűen és hatékonyan kezelje a hiányszakmák, illetve az átlagos bérszinttől jelentősen elmaradt bérek kérdését.

BKV Zrt.