BKV.hu

A tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekedhetünk június 16-ától

2017-06-15 14:05:39

2017. június 16-tól (péntektől) – az oktatási intézményekben életbe lépő nyári szünet kezdetétől – a fővárosi közösségi közlekedési járatok a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak. A megállókban kihelyezett, illetve a BKK honlapján is elérhető menetrendi táblázatokban a külön nyári menetrenddel is rendelkező járatok esetében a világoskék csíkozással jelölt indulásokat kell figyelni. Amelyik járatnak nincs nyári tanszüneti menetrendje, azon a vonalon továbbra is a már megszokott követési idővel indulnak a járatok. A nyári tanszüneti menetrend augusztus 31-ig, a szünet végéig van érvényben.

A tanítási szünetben érvényes menetrend általában a hétköznap reggeli és a délutáni csúcsidei indulásokat érinti, amelyek igazodnak az év ezen időszakában jellemzően csökkenő utasforgalomhoz. A járatok hétvégi követése alapvetően nyáron sem változik.

A webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető BKK FUTÁR utazástervezővel valós idejű adatok alapján tervezheti meg utazását a http://futar.bkk.hu címen, vagy a letölthető alkalmazás segítségével. Az applikáció a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.


Budapesti Közlekedési Központ