BKV.hu

A legtöbb vonalon helyreállt a közlekedés rend a keddi eső óta

2017-05-24 09:05:44

Május 23-án délután jelentős mennyiségű csapadék zúdult a fővárosra és környékére, ez pedig problémát okozott a Budapesti Közlekedési Központ több járatának közlekedésében. Bár a legtöbb vonalon mára helyreállt a forgalom, azonban néhány helyen vannak még fennakadások a kedd délutáni özönvízszerű esőzés által okozott károk miatt.
 
A hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék miatt 2017. május 23-án, kedden délután és este a BKK számos járatának útvonala módosult, illetve több járat megnövekedett menetidővel közlekedett. Az özönvízszerű esőzést követően az éjszaka folyamán és még a mai napon is dolgoznak a károk elhárításán. Ennek köszönhetően május 24-én, szerda reggelre a fővárosi közösségi közlekedési vonalak döntő többségén helyreállt a rend, az időjárás miatti fennakadás már csak az alábbi vonalakon tapasztalható:
•         a 62-es és a 62A villamos Rákospalota, MÁV-telep helyett terelve a Mexikói út M végállomáshoz közlekedik, a 69-es villamos helyett pedig a teljes vonalon pótlóbusz jár, mert az eső miatt megsérült az útburkolat az Erzsébet királyné útjánál.
 
A Budapesti Közlekedési Központ mindent megtesz a menetrendszerű közlekedés mielőbbi helyreállásáért. A BKK kéri a közlekedőket, hogy indulás előtt mindenképp látogassanak el a társaság Facebook oldalára, illetve a BKK Info oldalára, ahol folyamatosan frissülő információk olvashatók a közösségi közlekedési járatok aktuális forgalmáról.
 

Budapest Közlekedési Központ