BKV.hu

A Közbeszerzési Döntőbizottság határozott: engedélyezi az M3 metróvonal járműparkjának felújításához kapcsolódó közbeszerzési eljárást lezáró szerződés megkötését

2015-08-05 18:20:00

2015. július 8-án döntés született a budapesti M3 metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújítása és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállítására kiírt tenderben. A BKV Zrt. Igazgatósága döntése alapján a közbeszerzési eljárás nyertese a Metrowagonmash orosz részvénytársaság. Az eredményhirdetést követően azonban a közbeszerzési eljárásban érvénytelen ajánlatot adó Skinest Rail AS jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, melyre tekintettel a tervezett időpontban a BKV Zrt. nem köthette meg a szerződést az eljárásban nyertes Metrowagonmash Nyrt-vel.

 

A Közbeszerzési Döntőbizottság a mai napon közétett végzésével a közbeszerzési eljárást lezáró szerződés megkötését engedélyezte, így minden akadály elhárult a szerződéskötés elől.

 

A BKV a lehető leghamarabb megköti a szerződést a Metrowagonmash orosz részvénytársasággal annak érdekében, hogy minél előbb felújított, korszerűbb járműveket állíthasson forgalomba az M3 vonalon.

 

2015. augusztus 5.

BKV Zrt.