BKV.hu

A környezetvédelem jövőnk záloga – A BKV Magyarországon a 30. szervezetként sikeresen megszerezte az EMAS védjegyet

2021-02-23 13:04:30

A környezetvédelem és a környezettudatos működés a BKV Zrt. számára kiemelt jelentőségű feladat. Elköteleződésünket eddig is számos fejlesztésünk bizonyította, de 2021 februárjában újabb mérföldkőhöz érkeztünk, Magyarországon a 30. szervezetként sikeresen megszereztük az EMAS védjegyet. A Budafok Villamos Járműtelep és az M4 Metró Járműtelep hitelesítése 2020 decemberében, míg az EMAS nyilvántartásba vétel 2021.02.14-én történt meg.

Az EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) az Európai Unió egyik olyan rendelete, ami a környezetvédelem iránti elkötelezettséget erősíti és a különböző szervezetek környezeti teljesítményének folyamatos növelését szolgálja. Az önkéntes részvétel során a rendelet előírásainak való megfelelést külső, független hitelesítő fél ellenőrzi, ezzel is biztosítva az irányelv követelmények és a jogszabályok maximális teljesülését. 

A nyilvántartásba vételről az illetékes Pest Megyei Kormányhivatal, Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya igazoló okiratot állított ki Társaságunk részére. Az átláthatóság és hitelesség az EMAS legfontosabb alapelveinek egyike, melyek jegyében a két telephelyre vonatkozó 2019. tárgyévi Környezetvédelmi Nyilatkozatot elérhetővé tettük a honlapunkon is.

Az EMAS nyilvántartásba vétellel a BKV Zrt. megerősítette elkötelezettségét a közösségi közlekedés energiahatékony és környezetkímélő működtetése, valamint a fővárosi környezet állapotának megóvása iránt.

A hitelesítés megszerzése csak az első kihívást jelentette számunkra. A folyamatos környezeti teljesítménynövelés érdekében Társaságunk – összhangban a Budapest Környezeti Programban foglaltakkal – további telephelyek EMAS hitelesítését tűzte ki célul.

 

A környezetvédelemért hozott további fejlesztéseink, intézkedéseink:

Innovatív megoldás a fenntarthatóság jegyében – Napelemes autóbusztárolók Kelenföldön

Virtuális Erőmű Program

A BKV ismét Energiatudatos Vállalat

Újabb energetikai fejlesztés fejeződött be a BKV Zrt-nél

 

BKV Zrt.