BKV.hu

A kivitelezési munkák elhúzódása miatt bizonytalan ideig továbbra is csak a Határ útig jár a 3-as metró


A beruházó kötbért fizet a csúszásért

 
Elhúzódtak a Köki Terminál bevásárlóközpont beruházója által végzett, általa vállalt kivitelezési munkák, ezért bizonytalan ideig továbbra is a jelenleg is érvényes forgalmi rend marad életben a 3-as metró vonalán: a vonatok Újpest-Központ és a Határ út között közlekednek, a közvetlen metrókapcsolat biztosítása érdekében pedig - az amúgy, a megszokott forgalmi rend szerint - Kőbánya-Kispestig járó autóbuszok többségével a Határ útig lehet utazni.

A BKK és a BKV szakemberei a nemrég tartott helyszíni terepszemlén megállapították, hogy a 3-as metró teljes vonalán történő közlekedéshez a forgalomtechnikai feltételek a bevásárlóközpont építője által előzetesen vállalt augusztus 24-i határidőre nem biztosítottak. Mivel a kivitelezési munkák elhúzódtak - jelenleg is tartanak -, bizonytalan ideig a jelenleg is érvényes forgalmi rend marad életben a 3-as metró vonalán: a szerelvények Újpest-Központ és a Határ út között közlekednek, a közvetlen metrókapcsolat biztosítása érdekében pedig - az amúgy - Kőbánya-Kispestig járó autóbuszok nagy részével meghosszabbított útvonalon, a Határ útig lehet utazni.

A beruházó R-CO Zrt. vállalta, hogy a fenti határidőre átépül a Kőbánya-Kispesti metróvégállomás, valamint egy új, korszerű autóbusz végállomás is létrejön ugyanitt. Mivel mindez a munkák elhúzódása miatt augusztus 24-éig nem történik meg, az R-CO Zrt. kötbért fizet a BKV-nak a megkötött szerződés alapján.

A BKK és BKV legfontosabb célja, hogy a metró és az érintett autóbuszjáratok közlekedése mielőbb visszaálljon az eredeti forgalmi állapotra. A visszaállásnak azonban számos feltétele van, amelyeket a beruházónak a vállalásoknak és a megállapodásoknak megfelelően teljesítenie kell.