BKV.hu

A hosszú hétvégén HÉV-pótló buszok járnak Békásmegyer és a Batthyány tér, valamint Gödöllő és Cinkota között

2012-03-14 12:38:15


Karbantartási munkák miatt március 16-ától, péntektől 18-áig, vasárnapig a H5-ös HÉV vonalán a vonatok csak Szentendre és Békásmegyer között közlekednek, innen a Batthyány térig HÉV-pótló autóbuszokkal lehet utazni. Ugyanebben az időszakban a H8-as vonalon is munkákat végzünk, ezért a HÉV szerelvényei helyett Gödöllő és Cinkota között járnak autóbuszok.

Karbantartási munkákat végeznek a hosszú hétvégén, március 16-án, pénteken üzemkezdettől 18-án, vasárnap üzemzárásig a H5-ös HÉV vonalán. Ebben az időszakban a vonatok Szentendre és Békásmegyer között a normál hétvégi menetrend szerint közlekednek. Békásmegyerről HÉV-pótló autóbuszokkal lehet továbbutazni:

  • A H5 jelzéssel ellátott HÉV-pótló autóbuszok a HÉV vonalán a Batthyány térre közlekednek tovább.
  • Az Árpád híd pesti hídfőn található csomópont könnyebb elérése érdekében H5A jelzéssel is indítunk pótlóbuszokat, amelyek az Árpád híd metróállomáshoz közlekednek.

A Szentendrei úti HÉV-átjáró átépítése miatt a H5 és a H5A HÉV-pótló autóbuszok nem a megszokott útvonalon közlekednek, ezért a Csillaghegy megállóhelyük nem a Szentendrei úton, hanem Békásmegyer felé az Ürömi úton, a Batthyány tér illetve az Árpád híd felé pedig a Mátyás király úton lesz. A fenti időszakban a 160-as autóbuszok békásmegyeri végállomását a 960-as autóbuszok Móricz Zsigmond körtér irányú megállójába, míg a 34-es buszok Árpád hídi végállomását a 106-os buszok felszállási helyére helyezzük át.

Szintén a hosszú hétvégén végezzük el a H8-as HÉV vonalán szükséges karbantartásokat. A fenti időszakban az eredetileg Örs vezér tere és Gödöllő között közlekedő HÉV-szerelvények csak az Örs vezér tere és Cinkota állomások között közlekednek, a menetrendnek megfelelő indulási időpontokkal. Gödöllőre HÉV-pótló autóbuszokkal lehet továbbutazni:

  • A H8E Kórház jelzésű HÉV-pótló autóbuszok közvetlen gyorsjáratként közlekednek Gödöllő és Cinkota között a 3-as főúton Kistarcsa, Kórház érintésével.
  • A H8E Auchan jelzésű buszok szintén közvetlen gyorsjáratként pótolják a HÉV-eket. A 3-as főúton közlekednek, az Auchan Liget áruház érintésével.
  • Mogyoródra és Szilasligetre is betérő, feltáró HÉV-pótló járat közlekedik Gödöllő és Cinkota között, Kistarcsa, Kórház érintésével, H8 jelzéssel.


A karbantartási munkák idejére szóló megváltozott HÉV-, illetve pótlóbusz-menetrendeket utasaink az érintett vonalak megállóhelyein, valamint honlapunkon, a www.bkv.hu-n is megismerhetik.

A forgalmi változások miatt felmerülő esetleges kényelmetlenségek miatt az utazóközönség megértését és türelmét kérjük.

h5 pótlók
H5 szentendrei hév
H8 H9 gödöllői hév
h8 pótlók