BKV.hu

A H9-es HÉV helyett pótlóbuszok járnak Cinkota és Csömör között június 10-étől 18-áig

2017-06-06 12:05:29

A H9-es HÉV 2017. június 10-étől (szombattól) június 18-áig (vasárnapig) rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Cinkota között jár, mert Cinkota és Csömör között pályakarbantartást végeznek. Cinkota H és Csömör H között pótlóbuszok szállítják az utasokat, amelyeken kerékpárok szállítása megengedett.

 

H9-es pótlóbusz

 

A munkák ideje alatt a H9-es HÉV-pótló autóbusz Csömör H felé a Cinkota H–Állomás tér–Ostoros út–Szlovák út–Állás utca–Menyhért utca–Monoki utca–Bekecs utca–Timur utca–Csöbör utca–Major út–Hunyadi János utca–Béke tér–Szabadság út–Csömör H útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

 

 • Cinkota H: a 174-es és a 175-ös és HÉV-pótló autóbusz végállomási megállóhelyén a P+R parkolóhelyen;
 • Árpádföld, Bekecs utca: a 31-es autóbusz és a 931-es éjszakai autóbusz megállóhelyén;
 • Szabadságtelep H: a 31-es autóbusz és a 931-es éjszakai autóbusz megállóhelyén;
 • Csömör, Hunyadi János utca: a Csömör-busz megállóhelyén;
 • Csömör, Béke tér: a Csömör-busz megállóhelyén;
 • Csömör H (leszállóhely): a Csömör-busz megállóhelyén.

 

A munkák ideje alatt a H9-es HÉV-pótló autóbusz Cinkota H felé Csömör H–HÉV Állomás utca–Szabadság út–Béke tér–Hunyadi János utca–Major út–Csöbör utca–Timur utca–Bekecs utca–Monoki utca–Menyhért utca–Állás utca–Szlovák út–Ostoros út–Állomás tér–Cinkota H útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

 

 • Csömör H: a HÉV-pótló autóbusz kijelölt megállóhelyén az állomás épülete előtt;
 • Csömör, Béke tér: a Csömör-busz megállóhelyén;
 • Csömör, Hunyadi János utca: a Csömör-busz megállóhelyén;
 • Szabadságtelep H: a HÉV-pótló-autóbusz kijelölt megállóhelyén;
 • Bekecs utca (Árpádföld H): a HÉV-pótló autóbusz kijelölt megállóhelyén;
 • Cinkota H: a 174-es, 175-ös és HÉV-pótló autóbuszok újonnan létesült végállomási megállóhelyén a P+R parkolóhelyen.

 

Díjszabási tudnivalók

 

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a HÉV-re vagy a hévről a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszálló-jegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbben forgalmazott gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak. Szabadságtelep H megálló és Csömör H végállomás között a HÉV-re érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók. A kizárólag a csömöri megállóhelyek közötti utazások esetében 10 kilométeres HÉV-jegyek használhatók, míg az olyan utazások esetében, amelyeknek kiindulási vagy végállomása Csömör, Hunyadi János utca vagy Csömör, Béke tér, azok esetében ezen megállókat díjszabási szempontból Csömör H végállomásnak kell tekinteni. Mindazon HÉV bérletek, amelyek Szabadságtelep H megálló és Csömör H végállomás között érvényesek, a pótlóbusz bármely, Szabadságtelep H–Csömör H szakaszon található megállójában jogosítanak fel- és leszállásra.

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

 

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

 

Budapest, 2017. június 6.

Budapesti Közlekedési Központ