BKV.hu

A H9-es HÉV helyett pótlóbuszok járnak Cinkota és Csömör között csütörtökön délelőtt és koradélután

2016-06-06 10:01:04

2016. június 9-én, csütörtökön 9:00-tól 14:00-ig a H9-es HÉV rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Cinkota között jár, mert Cinkota és Csömör megálló között oszlop és vezetékcserét végeznek. Cinkota H és Csömör H között pótlóbuszok szállítják az utasokat, amelyeken kerékpárok szállítása megengedett.
 
H9-es HÉV
 
Fenti időszak alatt a H9-es HÉV rövidített útvonalon csak Örs vezér tere és Cinkota között jár. Reggel, az utolsó teljes vonalon közlekedő H9-es HÉV-szerelvény 8:12-kor az Örs vezér teréről, 8:57-kor pedig Csömörről indul. Délután, az első újra teljes vonalon közlekedő H9-es HÉV-szerelvény 14:18-kor az Örs vezér teréről, 14:50-kor pedig Csömörről indul. Fenti időszak alatt az Örs vezér tere felől érkező H9-es HÉV-szerelvényről Cinkotán, a H9-es pótló autóbuszra biztosítjuk az átszállási lehetőséget.     
 
H9-es pótlóbusz
 
A munkák ideje alatt a H9-es HÉV-pótló autóbusz Csömör H felé a Cinkota H–Állomás tér–Ostoros út–Szlovák út–Állás utca–Menyhért utca–Monoki utca–Bekecs utca–Timur utca–Csöbör utca– Csömör, Major út– Hunyadi János utca–Béka tér–Szabadság út–Csömör H útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:
 
•    Cinkota H: a 174-es, 175-ös és HÉV-pótló autóbuszok újonnan létesült végállomási megállóhelyén a P+R parkolóhelyen;
•    Árpádföld, Bekecs utca: a 31-es autóbusz és a 931-es éjszakai autóbusz megállóhelyén;
•    Szabadságtelep H: a 31-es autóbusz és a 931-es éjszakai autóbusz megállóhelyén;
•    Csömör, Hunyadi János utca: a Csömör-busz megállóhelyén;
•    Csömör, Béke tér: a Csömör-busz megállóhelyén;
•    Csömör H: a Csömör-busz megállóhelyén.
 
A munkák ideje alatt a H9-es HÉV-pótló autóbusz Cinkota H felé Csömör H–HÉV Állomás utca–Szabadság út–Béke tér–Hunyadi János utca–Major út–Budapest, Csöbör utca–Timur utca–Bekecs utca–Monoki utca–Menyhért utca–Állás utca–Szlovák út–Ostoros út–Állomás tér–Cinkota H útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:
 
•    Csömör H: a HÉV-pótló autóbusz kijelölt megállóhelyén az állomás épülete előtt;
•    Csömör, Béke tér: a Csömör-busz megállóhelyén;
•    Csömör, Hunyadi János utca: a Csömör-busz megállóhelyén;
•    Szabadságtelep H: a HÉV-pótló-autóbusz kijelölt megállóhelyén;
•    Bekecs utca (Árpádföld H): a HÉV-pótló autóbusz kijelölt megállóhelyén;
•    Cinkota H: a 174-es, 175-ös és HÉV-pótló autóbuszok újonnan létesült végállomási megállóhelyén a P+R parkolóhelyen.
 
Fenti időszak alatt a Csömör felől érkező H9-es pótló autóbuszról Cinkotán, a Gödöllő felől érkező, illetve Cinkotáról induló H8-as HÉV-szerelvényekre biztosítjuk az átszállási lehetőséget.
 
Díjszabási tudnivalók
 
A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a HÉV-re vagy a hévről a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszálló-jegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbben forgalmazott gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak. Szabadságtelep H megálló és Csömör H végállomás között a HÉV-re érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók. A kizárólag a csömöri megállóhelyek közötti utazások esetében 10 kilométeres HÉV-jegyek használhatók, míg az olyan utazások esetében, amelyeknek kiindulási vagy végállomása Csömör, Hunyadi János utca vagy Csömör, Béke tér, azok esetében ezen megállókat díjszabási szempontból Csömör H végállomásnak kell tekinteni. Mindazon HÉV bérletek, amelyek Szabadságtelep H megálló és Csömör H végállomás között érvényesek, a pótlóbusz bármely, Szabadságtelep H–Csömör H szakaszon található megállójában jogosítanak fel- és leszállásra.
 
Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!
 
A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.
 

Budapesti Közlekedési Központ