BKV.hu

A H6-os HÉV helyett pótlóbusz jár a Közvágóhíd és Dunaharaszti külső között 2018. május 12-én és 13-án

2018-05-09 16:50:01

 

A H6-os HÉV rövidtett útvonalon, Dunaharaszti külső és Ráckeve, illetve Tököl között jár 2018. május 12-én és 13-án (szombat és vasárnap) karbantartási munkák, valamint a Grassalkovich úti felüljáró felújítása miatt. A HÉV-szerelvények helyett Közvágóhíd H és Dunaharaszti külső H között H6-os jelzéssel pótlóbusz közlekedik a HÉV követési időközének megfelelően. Valamennyi pótlóbuszon a kerékpár szállítása megengedett.

 

 

 

Forgalmi rend a munkák ideje alatt

 

 

 

·         A H6-os HÉV rövidtett útvonalon közlekedik a Dunaharaszti külső és Ráckeve, illetve Tököl között.

 

·         H6-os pótlóbusz közlekedik Közvágóhíd H és Dunaharaszti külső H között; melyre a Közvágóhíd H végállomáson a Kvassay Jenő úton a Budapest Park oldalával szemközt, Dunaharaszti külső H végállomáson a Fő úton, a HÉV-kocsiszín mellett lehet felszállni. A pótlóbusz a HÉV nyomvonalát követve közlekedik, Pesterzsébet felsőtől Soroksár, Hősök teréig a 66-os busz; a Szent István utcánál a 135-ös busz; Milleniumtelepnél a HÉV-pótló-megállóhelyen áll meg.

 

·         A csatlakozás biztosítása érdekében módosul a 2-es és a 24-es villamos menetrendje a kora reggeli órában, a reggeli első Közvágóhídra érkező HÉV-pótló buszról át lehet szállni mind a Jászai Mari tér felé közlekedő 2-es, mind a Keleti pályaudvar felé induló 24-es villamosra.

 

 

 

Menetrendi információk

 

 

 

A pótlóbuszok indulásáról a BKK FUTÁR utazástervezőben és a közterületi kijelzőkön csak az előre tervezett menetrendi információk jelennek meg. 

 

 

 

Díjszabási tudnivalók

 

 

 

A pótlóbuszokon Budapest közigazgatási határán belül, a Közvágóhíd H és a Millenniumtelep H közötti szakaszon a Budapesten belül érvényes helyi; a Millenniumtelep H és Dunaharaszti külső H közti szakaszon pedig a HÉV-re érvényes helyközi díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók.  A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A  HÉV-ről  a pótlóbuszokra vagy viszont történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

 

 

 

Budapest, 2018. május 9.

 

Budapesti Közlekedés Központ