BKV.hu

A H6-os HÉV egy vágányon közlekedik Pesterzsébet felső és Soroksár, Hősök tere között a május 13-14-ei hévégén

2017-05-10 09:55:07

A H6-os HÉV Pesterzsébet felső és Soroksár, Hősök tere között 2017. május 13-án és 14-én (szombaton és vasárnap) egy vágányon közlekedik, mert a Torontál utca és a Soroksár felső megállóhely közötti, a Helsinki út, a Grassalkovich út és a Helsinki út szervizútja kereszteződésénél lévő útátjárót átépítik. Emiatt napközben bizonyos vonatok a megszokottól eltérő időpontban indulnak a megállóhelyekről. A változó menetrend a BKK honlapján, illetve a megállóhelyi tájékoztatókból ismerhető meg. Az útátjárót a közúti forgalom elől már május 12-én (pénteken) este 20 órától egészen 15-én (hétfőn) 22 óráig lezárják, ez idő alatt a személygépkocsival a városhatár felől érkezőknek a Torontál utcai HÉV-átjáró használata javasolt, a városközpont irányából érkezők pedig a Nagysándor József utcán át tudnak kerülni.

 

2017. május 13-án (szombaton) a Torontál utca és a Soroksár felső megállóhelyen a Dunaharaszti felé közlekedő HÉV-szerelvények is a Közvágóhíd irányú peronok mellett állnak meg.

 

2017. május 14-én (vasárnap)

  • a Soroksár felső és a Torontál utca megállóhelyen a Közvágóhíd felé közlekedő HÉV-szerelvények is a Ráckeve irányú peronok mellett állnak meg;
  • Pesterzsébet felső állomáson a Közvágóhíd felé közlekedő HÉV-szerelvények a Ráckeve irányú peron melletti peronon állnak meg;
  • Soroksár, Hősök terénél mind a két irányú peron mellett megállnak a Dunaharaszti felől érkező HÉV-szerelvények.

 

 

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

 

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

 

Budapest, 2017. május 10.

 

Budapesti Közlekedési Központ