BKV.hu

A BKV Zrt. 2014-ben elnyerte az Energiatudatos Vállalat címet

2014-10-13 11:17:09

Örömmel és büszkeséggel számolhatunk be arról, hogy a BKV Zrt. 2014-ben elnyerte az Energiatudatos Vállalat címet. Az elismerést a Virtuális Erőmű Programmal szorosan együttműködő, a hazai vállalkozások energiahatékonyságának előmozdítását célzó Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat Irányító Bizottsága ítélte oda Társaságunknak – a bizottságban képviselteti magát az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és több, nagyhírű műszaki-gazdaságtudományi egyetem is.
 
A Virtuális Erőmű Program célja, hogy összegyűjtse, rendszerezze, számszerűsítse és közzétegye a csatlakozó vállalkozások energiahatékonyság terén elért eredményeit. A BKV vezetésének korábbi döntése alapján több olyan hatékonyságjavítást célzó intézkedést indítottunk el, amelyek a fenntartási tevékenységet hatékonyabbá és gazdaságosabbá teszik. Miután ezek a célkitűzések nagyon közel állnak a Virtuális Erőmű ProgramTM által indított Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat célkitűzéseihez, pályáztunk az „Energiatudatos Vállalat” címre. A feltételeknek a BKV teljes mértékben megfelelt, hiszen az energiahatékonyság témakörét prioritásként kezeljük, valamint az „Energiatudatos Vállalat” tanúsító védjegy használatához szükséges energiahatékonysági helyzet felmérését követően tett releváns mértékű, reálisan megvalósítható önkéntes vállalások az energiafogyasztás mérséklését és/vagy az energiahatékonyság növelését célozzák.
 
A BKV Zrt. a jelenlegi helyzet értékelése alapján tett vállalásaival számos területen kötelezte el magát a következő évre, többek között az alábbi témákban:
 
-    Energiahatékonyság beépülése a szervezet menedzsment irányítási rendszerébe.
-    Tényeken alapuló döntéshozatal.
-    Célok kitűzése (lebontása) és akciótervek összehangolása.
-    Megfelelő erőforrások biztosítása.
-    Az eredmények számszerűsítése és demonstrálása.

A cím elnyerése különösen fontos és nagy büszkeség a BKV számára, hiszen a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés elkötelezettjeként Társaságunk nagy hangsúlyt helyez az energiahatékony működésre. Energiatudatos Vállalatként kiemelt figyelmet fordítunk a hatékony energiafelhasználásra, amellyel nem csak saját költségeinket csökkentjük, de a jövő nemzedék számára teremtünk élhetőbb környezetet.
 

http://virtualiseromu.hu/energiatudatos-vallalatok


BKV Zrt.