BKV.hu

A BKV vezetése értetlenül áll a sztrájkfelhívás előtt, mert mindent megtett a sztrájk elkerülése érdekében

2015-05-19 18:00:00

 

A BKV vezetése értetlenül áll a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és tagszervezetei, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezete, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete, a Budapesti Közlekedési Vállalat HÉV Dolgozók Szakszervezete és a Gazdasági Igazgatóság Szakszervezete  sztrájkbejelentése előtt, hiszen mindent megtett annak érdekében, hogy elfogadható ajánlatot tegyen a béremelésre.

 

A vezetés folyamatosan tárgyalt és kereste a lehetőséget, hogy akár az üzleti terv átdolgozásával kielégítse a dolgozók béremelési igényeit. A  korábbi 0 %-ról jelentős elmozdulás történt, hiszen a béremelési tárgyalások 2,4 %-os béremelési, továbbá bruttó 135.000.- Ft/fő/év cafeteria javaslattal zárultak. Ez az ajánlat azonos a Volán vállalatoknál végrehajtott alapbéremeléssel.

 

A BKV vezetése tisztában van azzal, hogy a munkavállalók a bértárgyalásoktól anyagi helyzetük javítását várják, ezért is ment el a vezetés a végsőkig a tartalékok felhasználásában és tett egy ésszerű, mindenki számára elfogadható ajánlatot. Azonban a tárgyalásokon részt vevő érdekvédelmi szervezeteknek is belátással kell lenniük, hogy a realitás talaján maradva, a Társaság anyagi helyzetének mérlegelésével fogalmazzák meg igényeiket, és ne  hajszolják bele a munkatársakat értelmetlen elégedetlenségbe és sztrájkfenyegetésbe, miközben jó néhány vállalatnál semmilyen bérfejlesztés nem történt.

 

2015. május 19.

  

BKV Zrt.