BKV.hu

A BKV és a Metrowagonmash a mai napon aláírta az M3 metróvonal járműfelújításáról szóló szerződést

2015-08-07 14:28:58

2015. augusztus 7-én Bolla Tibor a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Andrejev Andrej Anatoljevics a  Metrowagonmash Nyrt. vezérigazgatója aláírták az M3 metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújításáról és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállításáráról szóló szerződést. 

 

A BKV Zrt. – a Kormány és a Főváros támogató döntését követően – 2014. november 22-én írta ki a vonatkozó tendert, amelyről 2015. július 8-án döntés született. Az érvénytelen ajánlatot benyújtó  Skinest Rail AS jogorvoslati eljárást kezdeményezett, a BKV kérelmére azonban 2015. augusztus 5-én a Közbeszerzési Döntőbizottság végzésével engedélyezte a szerződés megkötését.

 

A Fővárosi Közgyűlés az M3 metrójárművek felújítása érdekében felhatalmazta a BKV Zrt.-t a közbeszerzési eljárás eredményhirdetésére és a kapcsolódó szerződés megkötésére, valamint kötelezettséget vállalt arra, hogy a szükséges fedezetet biztosítja.

 

A BKV annak érdekében, hogy a Főváros és az utazóközönség számára rendkívüli fontossággal bíró projekt rövid időn belül megkezdődhessen és az a tervezett menetrend és határidő szerint folyhasson, a lehető leghamarabb megkötötte a szerződést a felújítást végző Metrowagonmash-sal.

 

A szerződés alapján a korszerűsítés  megindul, az első felújított jármű a tervek szerint 2017 év elején állhat  forgalomba.

  

2015. augusztus 7.

 

BKV Zrt.